11 Φεβρουαρίου 2013

Φάκελο για το DHKP-C στην Ελλάδα θα δώσει ο Ερντογάν στον Σαμαρά Θα ζητήσει να μην επιδεικνύεται κατανόηση στις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης


Με τίτλο «Θα δοθεί στην Αθήνα φάκελος του DHKP-C» η εφημερίδα Ακσιάμ γράφει ότι στο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παράλληλα με το θέμα «του τεμένους στην Αθήνα», θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα της «τρομοκρατίας και του DHKP-C».

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα διαβιβάσει στον Έλληνα ομόλογό του φάκελο που ετοιμάστηκε από την ΜΙΤ για τις διασυνδέσεις του DHKP-C στην Ελλάδα και θα ζητήσει να μην επιδεικνύεται κατανόηση στις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης.  Στο φάκελο που ετοίμασε η MIT, αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπάρχουν διαπιστώσεις αναφορικά με την σχέση του DHKP-C με τα στρατόπεδα στο Λαύριο, την Κινέττα και στον Ωρωπό-Δήλεσι. Στην συνάντηση που θα γίνει θα διατυπωθεί και το αίτημα να γίνει κάποιο βήμα σε σχέση με τα μέλη του DHKP-C που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζητείται η έκδοσή τους.

Προστίθεται επίσης ότι κατά το κοινό Υπουργικό Συμβούλιο των δύο χωρών, η Τουρκία θα φέρει στην ημερήσια διάταξη το θέμα των μειονοτήτων. Θα επιστήσει την προσοχή στο ότι οι Έλληνες στην Τουρκία και οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα αποτελούν ένα σημαντικό σύνδεσμο και θα τονιστεί ότι η Τουρκία περιμένει από την Ελλάδα παρόμοια βήματα με αυτά που έπραξε η ίδια. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί και το θέμα του τεμένους στην Αθήνα.
http://kathimerini.com.cy