21 Φεβρουαρίου 2015

Ο πράκτορας William Β. «σκιά» του Καραμανλή

Με αδυναμία στην Κάρπαθο, κατάσκοπος που «έπαιρνε πληροφορίες χωρίς ποτέ να δίνει» είναι ο 65χρονος Ελληνοαμερικανός William Β. ή Mr. Bill (τα πλήρη στοιχεία του αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες), ο οποίος καταζητείται από τις ελληνικές Αρχές ως ιθύνων νους του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή του στο «σχέδιο Πυθία» για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο William B. από την Κάρπαθο, επιχειρησιακό στέλεχος της CIA, βρίσκεται σήμερα στην Ουάσινγκτον.
Οι δικαστικές έρευνες σε βάρος του φαίνεται ότι του χάλασαν τα σχέδια να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στον αγαπημένο του τόπο, το Διαφάνι Καρπάθου, όπου έχει χτίσει ένα εντυπωσιακό διώροφο εξοχικό. Ο Wlliam Β., όταν βρισκόταν στην Αμερική, παντρεύτηκε Ελληνίδα και μάλιστα από το νησί, ενώ συγγενικό του -εξ αίματος- πρόσωπο μένει στην Αθήνα και, κατά πληροφορίες, εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στην πρεσβεία των ΗΠΑ!

Ο William B. εμφανίστηκε στην Αθήνα πρώτη φορά το 1996, όταν ήρθε μαζί με κλιμάκιο της CIA με εξειδίκευση σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Ουσιαστικά, ήταν το νούμερο 4 του ειδικού κλιμακίου και έδινε αναφορά απευθείας στο νούμερο 2 της CIA στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον N.Σ., ο οποίος εξελίχθηκε σε «μύθο» για τους πράκτορες, καθώς είχε επιβιώσει της φονικής έκρηξης στην αμερικανική πρεσβεία του Ναϊρόμπι.

Σύνδεση στην ΕΥΠ
Με την έλευσή του στην Αθήνα, έρχεται σε επαφή με τους Ελληνες συνδέσμους του στην ΕΥΠ. Μάλιστα, με έναν συγκεκριμένο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. -αποσπασμένο στην ΕΥΠ- δημιούργησε στενούς δεσμούς φιλίας, πλην όμως ήταν φειδωλός στο να δίνει και απαιτητικός στο να παίρνει πληροφορίες.

Μεταξύ άλλων, φέρεται ότι είχε κι άλλες δραστηριότητες στην Αθήνα, όπως ο χειρισμός ενός ολόκληρου δικτύου μουσουλμάνων, από τους οποίους έπαιρνε πληροφορίες. Επιπλέον, είχε νοικιάσει διαμέρισμα στα νότια προάστια, το οποίο αποτελούσε εκείνη την εποχή κέντρο επιχειρήσεων για τις απειλές της Αλ Κάιντα. Κατά πληροφορίες, μήνες προτού σκοτωθεί στο Πακιστάν ο Οσάμα μπιν Λάντεν, ο William B. κυκλοφορούσε στη Θεσσαλονίκη ως οικονομικός αναλυτής μεγάλων εταιριών και παράλληλα πραγματοποιούσε ταξίδια σε Μέση Ανατολή και Πακιστάν.

Λέγεται, μάλιστα, ότι ίσως διαβίβασε σημαντικές πληροφορίες στο «θηλυκό γεράκι» της CIA, την πράκτορα που ανακάλυψε τελικά το κρησφύγετο του «εμίρη της τρομοκρατίας».
Είναι παιδί μετανάστη στις ΗΠΑ, ο οποίος κατάφερε να αποκτήσει μεγάλη περιουσία, εργαζόμενος σκληρά στη Βαλτιμόρη. Ο μικρός «Bill» φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο της Αθήνας και τελικά βρέθηκε κι αυτός στην Αμερική να φοιτά σε γνωστό πανεπιστήμιο. Από κει και έπειτα ξεκίνησε η μακρά θητεία του στις μυστικές υπηρεσίες με επικίνδυνες αποστολές στη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, την Αλάσκα, την Υεμένη και το Ναϊρόμπι.
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ