23 Φεβρουαρίου 2015

"Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει."*

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//7991366A71B036D424C179F388160961.jpg
Παρακαλούνται οι Κοινωνοί του διαδικτύου να μην γράφουν για το αριστερό γίγνεσθαι όταν δεν γνωρίζουν σε απόλυτο βαθμό τις λεπτομέρειες της Ιστορίας στις οποίες και κρύβεται ο Διάβολος. Με κολοβή βολική ιστορική μνήμη μπορεί να χτίζει βολικό αφήγημα για κάποιες λογικές κατα καιρούς, όμως η αξία τους παραμένει σε επίπεδο επικοινωνιακού εντυπωσιασμού και με τον πρώτο ελαφρύ αγεράκι σκορπίζουν και εξαφανίζονται. Η πορεία του Άρη Βελουχιώτη ελάχιστα κοινά σημεία είχε με αυτή του Μανόλη Γλέζου. Τα Ιστορικά λάθη του Άρη Βελουχιώτη καμιά δεξιά λογική δεν μπορεί να τα προσεγγίσει παρά να τα φανταστεί και να τα κατασκευάσει κατα το δοκούν.Τα λάθη της Κουτβικής ηγεσίας του ΚΚΕ κατά την περίοδο εκείνη έχουν καταγραφεί εμφατικά απο την Ιστορία. Φυσικά και θα μου προκαλούσε εντύπωση αν έβλεπα λίγες αράδες για τις δεξιές δωσίλογες ελίτ που σκόρπισαν τον όλεθρο επι παντός επιστητού στον Ελλαδικό χώρο.Είπαμε πως στην στρατευμένη γραφή δεν υπάρχει  χώρος για τέτοιες προσεγγίσεις που απαιτούν παράλληλα και ισχυρότατα δημοκρατικά αντανακλαστικά
Φρόνιμο δε θα είναι να αποσύρουν οι νεόκοποι της ιστορικης ανάλυσης απο το οπλοστάσιο τους λογικές της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής Ελλάδας γιατί αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους για την Ελληνική Κοινωνία  του σήμερα .

Ο Μανώλης Γλέζος είναι ο Μανόλης Γλέζος φέρει πάνω του όλους τους συμβολισμούς απο την Γερμανική κατοχική Σημαία της Ακρόπολης, απο τον νεκρό αδερφό του στο σκοπευτήριο της Καισαριανής απο την κίνηση του στο φέρετρο του Σφαγέα του Ελληνισμού Εμβέρ Χότζα  και απο τον ιδεολογικό εναγκαλισμό με το καθεστώς Τσαουσέσκου και απο την μάχη του για τις γερμανικές αποζημιώσεις .

 Ο Αρης Βελουχιώτης ήταν ο Άριστος των Αρίστων και όχι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, η Αριστερά αντέχει τον διάλογο και τον πλουραλισμό σήμερα όσο ποτέ άλλοτε   κατα συνέπεια ας αφήκουν στην άκρη τις αναγωγές τις εξισώσεις .

Παράλληλα ας αποδεχθούν πως ο καθείς μας μπορεί να είναι Ελληνας πατριώτης και Αριστερός, εκτός αν καόμα θεωρούν πώς υπάρχουν παράγκες που παραδίδουν πιστοποιητικά μετά την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την εξέταση του φακέλου του Αιτούμενου. 
*George Eliot, 1819-1880, Αγγλίδα συγγραφέας