23 Φεβρουαρίου 2015

Ζητά κυρώσεις για τα «Μακεδονία» και «Νότια Κύπρος»

Οργισμένη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ που απαιτεί κυρώσεις στην τουρκική ομοσπονδία καθώς στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου η ΠΓΔΜ αναγραφόταν ως «Μακεδονία» και η Κύπρος ως «Νότια Κύπρος».

Ζητά κυρώσεις για τα «Μακεδονία» και «Νότια Κύπρος»

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο πήγε να δημιουργηθεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξήχθη στην Τουρκία, λόγω των οικοδεσποτών.
Κι αυτό διότι στα αποτελέσματα της διοργάνωσης, η ΠΓΔΜ αναγραφόταν ως Μακεδονία και η Κύπρος ως Νότια Κύπρος. Κάτι που έφερε την έντονη αντίδραση του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος απαιτεί -μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε- την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική ομοσπονδία, ενώ ξεκαθαρίζει πως έλαβε διαβεβαιώσεις πως το λάθος θα διορθωθεί άμεσα και οι ονομασίες στα αποτελέσματα θα αποκατασταθούν.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
«Τα μέλη της ελληνικής αποστολής διαπίστωσαν με το τέλος των αγώνων και όταν παρέλαβαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, πως η FYROM αναγραφόταν σε αυτά ως Μακεδονία και η Κύπρος ως Νότια Κύπρος. Αμέσως ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Παναγιώτης Δημάκος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στον πρόεδρο της Βαλκανικής Ενωσης, Ντόμπρι Καραμαρίνοφ και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του ζητήματος.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση νέων- σωστών αποτελεσμάτων. Ο ΣΕΓΑΣ το πρωί της Τρίτης θα αποστείλει έγγραφο στην ABAF, με κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο οποίο θα ζητάει εξηγήσεις για το περιστατικό και θα απαιτεί την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική ομοσπονδία. Η μελλοντική στάση της χώρας μας σε σχέση με την τουρκική ομοσπονδία θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ».