08 Οκτωβρίου 2015

Reuters: Υπό εξέταση οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για Ρωσία Πολλά τα κρούσματα στα οποία πιάστηκαν «αδιάβαστες» με τις διεθνείς εξελίξεις

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201510/220961/images/det__85957928_russia2_syria_caspian_sea_624.jpgΣύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, το Κογκρέσο βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης γεγονότων αναφορικά με τις πράξεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε μια σειρά από ζητήματα. Αφενός μεν με την επίθεση ρωσικών δυνάμεων κατά θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία, αλλά και με τα όσα προηγήθηκαν με τη Ρωσία και την Κριμαία πέρυσι αλλά και τις κινήσεις της Κίνας στη Νότια θάλασσα της χώρας.
Οι ειδικοί σχολιάζουν στο πρακτορείο πως παρά την κινητικότητα που επέδειξαν οι μυστικές υπηρεσίες μετά τα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, εξακολουθείται να δίνεται έμφαση στην αντιτρομοκρατία στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και στην περιοχή του Αφγανιστάν-Πακιστάν. Τονίζεται επίσης ότι οι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ φέρονται να αισθάνονταν «άνετα» με την ενημέρωση που λάμβαναν γύρω από τις επιθετικές κινήσεις της Ρωσίας, παρόλα αυτά σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, «πιάστηκαν εξαπίνης». «Είδαν ότι κάτι συνέβαινε εκ μέρους της Ρωσίας, εντούτοις δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν σωστά το μέγεθος», πρόσθεσε αξιωματούχος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ