08 Οκτωβρίου 2015

Οικόπεδα με θέα

Εργο του Κλε
Με μαγευτική θέα σε κανάλια πανέμορφα, πιο μαγικά και από αυτά της Βενετίας. Με εύκολη πρόσβαση σε δροσερό νερό, όπου θα μπορείτε να κολυμπάτε, να κάνετε γουίντ σέρφινγκ σπρωγμένοι από το ανάλαφρο αεράκι και να ψαρεύετε απολαμβάνοντας μια πρωτοφανή γαλήνη. Αν σας ερεθίζουν οι ψαγμένες εμπειρίες γράψτε μας στο email: arisbynowlands@ Interplanet. Πληρώνετε τώρα και σε πενήντα χρόνια είναι δικά σας».Οικόπεδα στον Αρη, με θέα τα νεκρά κανάλια του. Που όμως μπορεί να μην είναι και τόσο νεκρά αφού βρέθηκε νερό. Εστω και αλατισμένο. Οικόπεδα με πισίνες από νερό παγωμένο, νερό υφάλμυρο, νερό φρεσκοαποψυγμένο που υπόσχεται ένα παρόν θανάτου πασπαλισμένο με ίχνη μελλοντικής ζωής.

Αρης, το νέο πεδίο για ανάπτυξη και επενδύσεις, το νέο φάντασμα που επιτρέπει στην πρόοδο, τη θεά στην οποία θύουν οι ανά τον κόσμο ανεγκέφαλοι, να μασκαρεύεται σε όραμα που μας γητεύει και μας απαγορεύει να ρωτάμε: ποια προ-οδός, οδεύοντας προς ποιο σκοπό, ποιο βάραθρο που μέσα στην τύφλα μας το εκλαμβάνουμε ως κορυφή;Αρης, η επόμενη μετενσάρκωση του Νέου Κόσμου που την έχει ανάγκη ο αχόρταγος, βουλιμικός και αυτοφαγικός νεοφιλελεύθερος πολιτισμός, κάθε φορά που, όπως τώρα, κάνει τους προηγούμενους Παλιούς και Νέους γήινους Κόσμους να καταντούν εφιαλτικοί και αδιέξοδοι.

Μια πατρίδα με θέα στον Αρη. Που ξεπουλάει έναντι πινακίου φακής το έχει της, εναέριο, επίγειο, θαλάσσιο, υποθαλάσσιο, που καταδικάζει το περιβάλλον και την υγεία της στις Σκουριές, που δέχεται από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο τη διαταγή να φυλάει το Αιγαίο μαζί με τους Τούρκους, που παραιτείται από τη μνήμη της και από τη βούληση για αντίσταση, που ηδονίζεται τρώγοντας τα σωθικά της, εν ονόματι των οικοπέδων με θέα στον Αρη.Πληρώνετε τώρα και σε πενήντα χρόνια, όταν θα ανθούν τα νιάτα μας, τα παγωμένα οικόπεδα της προόδου και της ανάπτυξης θα ξεπαγώσουν και θα μας ανήκουν.