22 Αυγούστου 2016

Κάνει καλά ο Παυλόπουλος που θέτει τώρα το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων;

ekdiloseis-mnimis-gia-ti-genoktonia-ton-pontionΗ συζήτηση που έχει ανοίξει για το αν πρέπει ή δεν πρέπει την δεδομένη χρονική στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θέτει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους είναι περιττή! Αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε είναι γιατί τόσα πολλά χρόνια,δεκαετίες ολόκληρες,συζητάγαμε για λίγο αυτό το θέμα “στα πεταχτά” την ημέρα της μαύρης επετείου και μετά ΣΙΩΠΗ!

Ποτέ δεν αναδείξαμε το θέμα όπως έπρεπε.Ποτέ δεν προβάλλαμε όπως και όσο έπρεπε τα κείμενα ,τα βιβλία,τα ντοκουμέντα,τα αρχεία,τις μαρτυρίες για όσα εγκλήματα έκαναν οι Τούρκοι.Ποτέ δεν τους εκθέσαμε όσο έπρεπε στο εξωτερικό.Ειδικά εκεί που έχουν στήσει λόμπι για να ξεπλύνουν το αίμα…Ποτέ δεν χρηματοδοτήσαμε κινηματογραφικές παραγωγές,όπως έχουν κάνει οι Αρμένιοι.
Όσες και όποιες προσπάθειες έχουν γίνει για να μείνει ζωντανό τη μέγα ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων περιορίζονται στα σωματεία και τις ενώσεις των Ποντίων που παλεύουν μόνοι να περάσουν από γενιά σε γενιά τα γεγονότα…
Όπως και με τις γερμανικές αποζημιώσεις έτσι και με την Γενοκτονία των Ποντίων οι κυβερνήσεις μας δεν έβρισκαν ποτέ την …κατάλληλη στιγμή για να θέσουν τα ζητήματα! Μετά την κατοχή αντί να πάρουμε πισω όσα άρπαξαν οι Γερμανοί από τη χώρα τους στείλαμε και χιλιάδες απελπισμένους από τη φτώχεια ανθρώπους μας να δουλέψουν ως φθηνό εργατικό δυναμικό για την “ανασυγκρότησή της”. Που να προλάβουν οι πολιτικοί της εποχής να θέσουν θέμα αποζημιώσεων.Εδώ ούτε τους προδότες δοσίλογους δεν τόλμησαν να πειράξουν.
Έτσι και με την Γενοκτονία των Ποντίων.Πάντα είχαμε το βραχνά της “τουρκοφοβίας” να μας κρατά σιωπηλούς.
Καλώς λοιπον το θέτει ο Πρόεδρος τώρα.Αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια όλων των πολτικών δυνάμεων.Χρειάζεται επιμονή μεγάλη.Και χρειάζεται να αποβάλουν οι πολιτικοί την “τουρκοφοβία” που προαναφέραμε.
Θα πείτε δικαιολογημένα,ότι όλα αυτά είναι αυτονότητα.Αλλά πείτε μας και σεις πόσα αυτονόητα σ΄ αυτή τη χώρα εξακολουθούν δεκαετίες τώρα να είναι ζητούμενα;