22 Αυγούστου 2016

Έντονη κινητικότητα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι μονάδες του τουρκικού στρατού Του Νίκου Στέλγια

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημερωσης, το βράδυ της Δευτέρας παρατηρείται έντονη στρατιωτική κινητικότητα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι μονάδες του τουρκικού στρατού. Υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού σπεύδουν στα σύνορα για να επιθεωρίσουν τις μονάδες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η κινητικότητα σχετίζεται με την πόλη Τζαράμπλους, την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και επιδιώκουν να καταλάβουν φιλοτουρκικές ισλαμιστές δυναάμεις. Την ίδια ώρα ο διεθνής Τύπος μεταδίδει την πληροφορία ότι στόχος της Άγκυρας είναι η άμεση κατάληψη του Τζαράμπλους.


Το τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις των Κούρδων της Συρίας και του ΙΚ εντός του συριακού εδάφους


Το τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά θέσεις των Κούρδων μαχητών αλλά και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, μετέδωσε απόψε τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.
Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά κανάλια NTV και CNN Türk, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν θέσεις των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG), της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας, στα βόρεια της πόλης Μάνμπιτζ.
Το πυροβολικό έπληξε επίσης με οβιδοβόλα θέσεις του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη συριακή πόλη Τζαράμπλους που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

kathimerini.com.cy,left.gr