16 Ιανουαρίου 2015

Προετοιμασία επίθεσης του ΙΚ στη Σμύρνη της Τουρκίας

Δολοφονικό σχέδιο των τζιχαντιστών σε τουρκικό έδαφος αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «Τaraf».
Με τον τίτλο «Προετοιμασία απόπειρας δολοφονικών επιθέσεων από «κοιμώμενο κύτταρο» η τουρκική εφημερίδα ‘Taraf’ φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα ένα σχέδιο δολοφονικών επιθέσεων που σχεδίαζε στην Τουρκία «κοιμώμενο –όπως το χαρακτηρίζει- κύτταρο» του ΙΚ στη Σμύρνη.
Μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι «αντίστοιχες επιθέσεις μπορούν να γίνουν και στην Τουρκία» αποδείχθηκε ορθή, σχολιάζει η εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, μετά από έκρηξη που συνέβη πριν από 2 μήνες στην οικία του Ο.U. στην περιοχή Μενεμένη της Σμύρνης, η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο O.U., που συμμετείχε στις επιθέσεις του ΙΚ στη Συρία, είχε σταλεί από την οργάνωση στην Τουρκία, προκειμένου να εγκαταστήσει «κυτταρικές δομές» στα παράλια. Η εν λόγω έκρηξη συνέβη κατά τη διάρκεια παρασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών, ενώ, κατά τις έρευνες που έγιναν στην οικία του φερόμενου τζιχαντιστή του ΙΚ, βρέθηκαν σκίτσα και σχέδια δολοφονίας με όπλο τύπου Kanas. To «κοιμώμενο κύτταρο» αποκαλύφθηκε ότι σχεδίαζε επιθέσεις τους καλοκαιρινούς μήνες σε χώρους, όπως μεγάλα κτίρια και εμπορικά κέντρα.

Τέλος, στο δημοσίευμα παρατίθεται και η δήλωση του βουλευτή του CHP, Atila Kart, ότι ο αριθμός των ατόμων που πέρασαν από την Τουρκία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ΙΚ και στην El Nusra, από 3.000 που ήταν τον περασμένο Αύγουστο, πλέον ανέρχεται στους 10.000.
http://www.antenna.gr/news/World/article/384040/proetoimasia-epithesis-toy-ik-sti-smyrni-tis-toyrkias