27 Απριλίου 2016

Έγκλημα χωρίς τιμωρία στον τουρκικό στρατό επειδή το θύμα ήταν Αρμένιος!

armenios Της  ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ-Πέρασαν πέντε χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Αρμένιου Σεβάκ Σαχίν Μπαλικτσί, που υπηρετούσε τη θητεία του στο Μπάτμαν. Ο άτυχος νέος είχε δολοφονηθεί από έναν Τούρκο φαντάρο,  “εντελώς τυχαία και συμπτωματικά” στις 24 Απριλίου , είκοσι τρεις μέρες πριν την απόλυση του.

Στο τρισάγιο που έγινε στον τάφο του παρουσία συγγενών , φίλων και μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων, ο πατέρας του εκλιπόντος Γκαραμπέτ απαντώντας σε ερωτήσει δημοσιογράφου του ειδησεογραφικού Πρακτορείου Dogan (DHA) είπε: “Η μόνη μου σκέψη είναι η απονομή δικαιοσύνης. Τι άλλο μπορώ να σας πω; Δικαιοσύνη , δικαιοσύνη και ανθρωπιά. Εάν υπάρχει δικαιοσύνη θα υπάρξει και λύση. Εάν δεν υπάρχει τότε ας κρίνει ο Θεός.”
Η δυστυχισμένη μάνα , η Ανί Μπαλικτσί ήταν πιο τολμηρή: “Στέρεψαν τα λόγια μου αυτά τα πέντε χρόνια. Το επαναλαμβάνω κάθε λεπτό. Αναζητούμε δικαιοσύνη σε ένα περιβάλλον , όπου δεν υπάρχει. Σίγουρα δεν θα δικαιωθούμε.  Πλησιάζει το τέλος της δίκης. Είπαν πως ήταν “ατύχημα” κι έκλεισαν το θέμα. Ρωτώ να μάθω γιατί το “ατύχημα” έγινε στις 24 Απριλίου και όχι στις 23 ή στις 25; Του έλεγαν “θα σε χτυπήσουμε χοντρούλη. Εάν γίνει πόλεμος με την Αρμενία πρώτα εσένα θα σκοτώσουμε”. Αυτά τα λόγια του τα είπαν, αλλά δεν μπορέσαμε να τα αποδείξουμε. Οι μάρτυρες άλλαξαν τις καταθέσεις τους. Δεν ξέρω πότε είναι η τελευταία δικάσιμος. Εάν θα γίνει Μάιο ή Ιούνιο. Όποια ποινή και να του επιβάλλουν ακόμα και ισόβια δεν θα έχει καμία σημασία. Ο γιος μου ήδη έλιωσε μέσα στο χώμα. Η δίκη δεν τελείωσε ακόμα , αλλά το παιδί μου έλιωσε.”
Τα παιδιά που μεγαλώνουν με τον φανατισμό στην ψυχή βλέπουν πάντα τους άλλους με εχθρικά αισθήματα. Δυστυχώς τα παιδιά των Μειονοτήτων  που υπηρετούν τη θητεία τους στον τουρκικό Στρατό αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές, όχι μόνον από τους συστρατιώτες τους αλλά και από τους αξιωματικούς.
Militaire.gr