18 Αυγούστου 2013

"Οργή του Κόσμου" ;

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/08/greek-riots-1.jpg
Antinews.gr"Οργή του Κόσμου" ; Μου θυμίζει η φράση αυτή τον σκορπιό όπου κυκλωμένος από την φωτιά γυρίζει  την ουρά του και χτυπά με το κεντρί του τον ίδιο επιλυόντας το πρόβλημα του.Οι αριθμοί και οι δείκτες είναι απογοητευτικοί, φυσικά και δεν ήταν και ποτέ καλύτεροι,είναι καταγεγραμμένο πως σε επίπεδο Οικονομίας η Ελλάδα δεν είχε ποτέ να επιδείξει καλύτερες επιδόσεις απλά απέκρυπτε τα δομικά προβλήματα της  με τρόπο έντεχνο διαιωνίζοντας χρόνιες παθογένειες της. Αν η κρίση έχει αποκτήσει τέτοια διάσταση οφείλεται σε πολλούς παράγοντες μα θα ήταν μέγιστο λάθος να απομονωθεί στον Ελλαδικό χώρο ως Ελληνικό φαινόμενο την ώρα που έχει παγκόσμιες διαστάσεις.Όπως λάθος είναι τα φορτώνουμε όλα τα κακώς κείμενα στον γερμανικό ηγεμονισμό.


Το ότι δεν έχουμε μπει σε αναπτυξιακή τροχιά μετά από δεκαετίες ύφεσης φαίνεται παράξενο.Για μαι οικονομία που είχε βασιστεί στον τριτογενή τομέα και στον κλάδο των κατασκευών ως την ατμομηχανή της ανάπτυξη της δεν είναι παρά απόλυτα φυσιολογικό.Κατά συνέπεια μπαίνει ο όρος νέος παραγωγικός προσανατολισμός της Κοινωνίας και της Οικονομίας.Σε μια Ελλάδα εκπαιδευμένη στην φυγοπονία, την αδιαφορία, την ανεπάρκεια, τον ετσιθελισμό,την ψευτομαγκιά, την αποποίηση της ευθύνης σε όλα τα επίπεδα είναι αδύνατον να περιμένεις στάσεις ζωής και συμπεριφορές αιώνων να ανατραπούν εν μια νυκτί.
 
Η Ελληνική Κοινωνία εδώ και δεκαετίες έχει κηρύξει τον πόλεμο στον εαυτό της. Την ώρα που καταγράφει τα κακώς κείμενα, την ώρα που με ευκολία τα αναλύει και προσδιορίζει τα γενεσιουργά αίτια της δεν δρά προς καμιά κατεύθυνση.Η ατολμία αυτή οφείλεται  στο γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει αποδοχή της ευθύνης, θα σημάνει την αναγκαιότητα να υποστεί την βάσανον της νέας επίπονης πορείας με ότι συνεπάγεται.Η Καχεκτικότητα της Δημοκρατίας και του πολιτικού μας συστήματος , η διατήρηση της, αποτελούσε και  αποτελεί καταστρεπτική επιλογή. Φυσικά έντεχνα κρύβεται πίσω απ οτις πολιτικές θέσεις του κάθε κόμματος.

Η Κυβέρνηση δεν το έχει αντιληφθεί πως με την απέλαση 500,000 λαθρομεταναστών δεν θα λύσει το πρόβλημα που έχει με τις διαρροές προς το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής .Δεν έχει αντιληφθεί πως και να πράξει τα όσα απαιτούνται για την αναστροφή της διαδικασίας  του κοινωνικού αποκλεισμού δεν θα σταματήσουν τα άκρα να τροφοδοτούνται.Πως και να δώσει Ελπίδα δεν θα αμβλυνθεί το φαινόμενο της απολίτικης συμπεριφοράς.Πως οι τυχάρπαστες συμπεριφορές έχουν καταστεί βασικό μας χαρακτηριστικό ως φυλή δεν απασχολεί κανέναν και όμως ματαιώνει τα πάντα εν τη γενέσει.Αν πάλι πιστεύουν πως θα υφαρπάξουν την ψήφο μέσα απο τεχνάσματα , ακόμα και αν αυτό θα πραγματωθεί θα αποτελέσει μετάθεση των προβλημάτων σε μέλλοντα χρόνο όπου και θα εμφανιστούν οξύτερα.

Η Ν.Δ. ως έχει σήμερα αδυνατεί να φέρει εις πέρας και τα πλέον αυτονόητα έχει χρεοκοπήσει πρώτα εκείνη πολιτικά και ηθικά.Ατραπός παραμένει η υιοθέτηση του εκλογικού συστήματος της Απλής αναλογικής και η αναβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου καθώς και η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Δικαιοσύνης και των Ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους.. Πολυ απλά  καταργείς την κομματοκρατία, την πελατειακή μορφή σχέσεων πολίτη-κράτους, την διαφθορά  που αυτή γεννά και αποκαθιστάς το κύρος και την ισχύ του πολιτικού συστήματος στο εσωτερικό.

Η Ν.Δ. δεν θα πράξει τίποτα απλά γιατί δεν θέλει να καρπωθεί το κόστος της αλλαγής μόνη της.
Θα προσδοκά αέναα την “αλλαγή του συστήματος” απο το υπερπέραν.Βολεμένη σε λογικής υπεκφυγής, σε λογικές ένταξης σε ξένους σχεδιασμούς μήπως παραχθεί κάτι καλό έχοντας διασφαλίσει την  εντιμότητα της. Προσμένει την επιείκεια των Ξένων, έχει αφεθεί στην προσμονή της ελεημοσύνης κα ιτης ανοιχτοχεριάς ξένων προστατών.Φυσικά το ίδιο ισχυει για ΠΑΣΟΚ ,ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν τα προβλήματα είναι Εθνικά οι λύσεις είναι Εθνικές κα κάποιος πρέπει να έχει την τόλμη να θέσει τις βάσεις και αυτή η ευθύνη πεφτει πρώτιστα στο πρώτο κόμμα και στον όποιο πολιτικό χώρο θέλει να ασκήσει Ηγεμονία.

Λύσεις σημαίνει τομές και όχι επιστροφή σε ένα καταδικασμένο πολιτικό χτές. Μπορεί ο Καραμανλής ο Νεώτερος να μιλά για εκπασοκοποίηση της Δεξιάς όμως θα πρέπει να καταλάβει πως  η Καραμανλική πολιτική σκέψη έχει προσφέρει τα μέγιστα στην παραγωγή της κρίσης , σε σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί λοιπόν.Μπορεί ο υιός Μπακογιάννη να επικρατήσει της Κας Σακοράφα και του Κου Κασιδιάρη στον Δήμο της Αθήνας αυτό δεν θα λύσει ομως τίποτα.Οπως δεν θα λύσει να φύγει ο "Τουρκολάγνος" κατα την συντηρητική δεξιά Κος Μπουτάρης και να  αναλάβει ο Κος Γκιουλέκας την ώρα που το σύστημα διοίκησης Παπαγεωργόπουλου και αδελφών Ψωμιάδη έχει κριθεί και ηθικά και νομικά εκτός νόμου  .


Τον γόρδιο δεσμό δεν τον λύεις τον κόβεις. Λυπάμαι αλλά όσο δεν το τολμά η Ν.Δ. και η ηγετική της ομάδα θα σερνόμαστε σε όλα τα επίπεδα.Μεγάλοι Ηγέτες είναι αυτοί που πραγματώνουν τις μεταρρυθμίσεις  με κάθε κόστος όχι αυτοί που απλά τις εξαγγέλλουν, όσοι πολιτικοί απλά εξαγγέλλουν είναι μόνο πολιτικοί αρχηγοί και πολιτικά διάττοντες αστέρες