14 Δεκεμβρίου 2014

Κοινά σημεία στην… «ισλαμική διεθνή», IS, Χαμάς, Νούσρα, κ.λπ.

Οι εκτελεστές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν μαχαίρια για να κόβουν τους λαιμούς των χριστιανών, των Γιαζιντί και των «αποστατών» μουσουλμάνων. Οι Παλαιστίνιοι εκτελεστές που επιτέθηκαν στην συναγωγή της Ιερουσαλήμ, έσφαξαν τους Εβραίους με μαχαίρια και μπαλτάδες. Οι μαχητές του ΙΚ δηλώνουν πως διεξάγουν έναν θρησκευτικό πόλεμο. Το στέλεχος της Χαμάς Ισάμ Σαβέρ έγραψε πρόσφατα πως η επίθεση ήταν μια επιχείρηση «…των μαρτύρων μας κατά των απογόνων των πιθήκων και των χοίρων».
Του Clifford D. May, «Slaughter in the Synagogue», Washington Times, 26/11/2014
Οι ακόλουθοι του «χαλίφη» του ΙΚ αλ Μπαγκνταντί ονομάζουν τους εαυτούς τους τζιχαντιστές και δηλώνουν πως μάχονται για την επικράτηση του χαλιφάτου, το οποίο θα εξαφανίσει τους «απίστους». Οι οπαδοί της Χαμάς ονομάζουν εαυτούς τζιχαντιστές και δηλώνουν πως μάχονται για την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα εξαφανίσει του Εβραίους.

Με όλα αυτά δεν θέλω να πω πως η Χαμάς και το ΙΚ ταυτίζονται ή έστω ότι είναι σύμμαχοι. Αμφότερες όμως οι οργανώσεις είναι αφοσιωμένες στην ιδέα της ισλαμικής κατάκτησης και κυριαρχίας. Και οι δύο πλήττουν με την ίδια ευκολία ένοπλους και αμάχους και οι δύο ασπάζονται την ιδεολογία βασιζόμενη στην λογική της ισλαμικής ανωτερότητας, αποδίδοντας, με τον δικό τους τρόπο, πολεμοχαρή τρόπο, τις ισλαμικές γραφές.

Η λεγόμενη διεθνής κοινότητα υποκρίνεται πως δεν βλέπει αυτούς τους παραλληλισμούς. Υπάρχει μια γενική συμφωνία στην ανάγκη καταστροφής του ΙΚ, αλλά δεν υπάρχει η ανάλογη απάντηση έναντι του Κατάρ και της Τουρκίας, αλλά και του Ιράν, το οποίο χρηματοδοτεί τη Χαμάς, η οποία μετά το ΙΚ είναι η πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο. Με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν παλαιστινιακό κράτος, το οποίο θα κυβερνάται από έναν συνασπισμό στον οποίο μετέχει και η Χαμάς, μαζί με την αντίπαλό της Φατάχ.


Η Φατάχ θεωρείται μετριοπαθής, αλλά κατηγορεί το Ισραήλ ότι καταπατά το τέμενος του αλ Άκσα, έναν από τους ιερούς τόπους του Ισλάμ. Και όμως εκεί βρισκόταν ο ναός του Σολομώντα, τον οποίο κατέστρεψαν οι Βαβυλώνιοι το 586 π.Χ. Ένας δεύτερος ναός καταστράφηκε από τους Ρωμαίους, περί το 70 μ.Χ. 

Από το 1949 μέχρι το 1967 το Χασεμιτικό βασίλειο της Ιορδανίας ήλεγχε την ανατολική Ιερουσαλήμ και το τέμενος αλ Άκσα. Στο διάστημα αυτό απαγορευόταν στους Εβραίους να πλησιάζουν, έστω, το Δυτικό Τείχος του αρχαίου ναού και το Όρος των Ελαιών. Στο ίδιο διάστημα καταστράφηκαν εβραϊκά νεκροταφεία και συναγωγές. Άλλες μετατράπηκαν σε στάβλους ή κοτέτσια.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Νάσσερ ξεκίνησε έναν πόλεμο, το 1967, μαζί με τις άλλες αραβικές χώρες, αλλά το Ισραήλ νίκησε και ανάγκασε τους Ιορδανούς να εγκαταλείψουν την ανατολική Ιερουσαλήμ. Όταν όμως ο τότε υπουργός Άμυνας Μοσέ Νταγιάν είδε μια ισραηλινή σημαία στο αλ Ακσά, διέταξε την άμεση υποστολή της. Το Ισραήλ επέτρεψε τη δημιουργία ενός βακουφίου (μουσουλμανικού θρησκευτικού ιδρύματος) στο αλ Ακσά. Βάσει του ίδιου νόμου οι Εβραίοι απαγορεύεται να προσεύχονται στον πάλαι ποτέ ναό. Παρόλα αυτά η ηγεσία των Παλαιστίνιων όχι μόνο αγνοούν όλα τα παραπάνω, αλλά κατηγορεί το Ισραήλ ότι σχεδιάζουν να απαγορεύσουν στους μουσουλμάνους την πρόσβαση στο αλ Ακσά και να «βεβηλώσουν το ιερό». 

Κάποιοι Εβραίοι, πράγματι, απαιτούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη περιοχή του ναού για να προσεύχονται εκεί. Η ισραηλινή κυβέρνηση όμως είναι αυτή που αποφασίζει και εξακολουθεί να το απαγορεύει. Ο Μαχμούτ Αμπάς το γνωρίζει αυτό αλλά εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά, την οποία άναψε η Χαμάς το περασμένο καλοκαίρι.

Ο ισλαμικός βαρβαρισμός, όπως εκφράζεται με τις σφαγές πιστών άλλων θρησκειών σε εκκλησίες και συναγωγές, δεν περιορίζεται εντός των συνόρων του Ισραήλ. Στις περιοχές όπου έχει κυριαρχήσει το ΙΚ, συμβαίνουν ακόμα χειρότερα. Το ίδιο και στις περιοχές που ελέγχει το Μέτωπο αλ Νούσρα.
http://www.defence-point.gr/news/?p=118595