14 Δεκεμβρίου 2014

Η Λύτρωση της Ανατροπής


http://1.bp.blogspot.com/-3Bo4w9gpGd8/TkSsPznTJHI/AAAAAAAAEUk/eGTca0GhU24/s1600/5257093884_e97cef835a_b.jpg

Nά πάρεις τα γράμματα, να τα ξανακάμεις γράμματα και να τα δώκεις πίσω στους ανθρώπους γράμματα ακόμα .Πολλοί θα θυμούνται τον Μέλιο (Μενέλαο Λουντέμη) να αδειάζει τις τσέπες τους και να μην φτάνουν τα  μεταλλίκια για να πάρει γνώση . Φορές  δε που αδειάζεις τις τσέπες της ψυχής σου και τούτο δεν είναι αρκετό για να την λάβεις. Μα είναι τούτο το σαράκι που σε τρώγει, είναι κείνη η φιλία με τα  βιβλία, την γνώση τα γράμματα. Είναι προπαντός που στο διάβα μιας απλής καθημερινής ζωής αντιλαμβάνεσαι πως δεν παλεύεις μόνο για τον εαυτό σου, παλεύεις για όσους σε έφεραν εδώ, για όσους κουβαλά η ψυχή σου. Είναι τούτοι οι αδικαίωτοι αγώνες ανθρώπων που οι ζωές τους ήταν άγραφο χαρτί που σε στοιχειώνουν. Όσο δε βλέπεις το φρόνημα να πέφτει , να θέλει ενίσχυση  τόσο πιο σκληρά μάχεσαι.  Το οξύμωρο είναι πως σήμερα αντιλαμβάνονται οι πολλοί πως τούτη η δοκιμασία θα τραβήξει σε βάθος χρόνου, πως αυτός ο κύκλος της ιστορίας δεν θα κλείσει εύκολα

Πώς να κλείσει άραγε  καθώς ο Ελληνισμός στερείται και την τελευταία εφεδρεία του.  Ξαναπιάνουμε λοιπόν την διαθεσιμότητα των πηγών, αφήνουμε πίσω τις οποίες διανοητικές κατασκευές και παλεύουμε να κατανοήσουμε μέσα από την αποκρυπτογράφηση των όσων συμβαίνουν το γίγνεσθαι. Θα πεις πως πολλές το δέον προβάλλεται ως  η κυρίαρχη κοινωνική άποψη, θα πεις πως πρέπει να εμπιστευτώ τους κάθε λογιού στρατηλάτες της ενημέρωσης, θα πεις πως η πληροφόρηση  εμφανίζεται  και ως  αντί-πληροφόρηση   και ως παραπληροφόρηση.

Ηττημένος όποιος δεν γράφει τίμια
 Σου απαντώ καθαρά φίλε αναγνώστη .Βλέπεις την ήττα στην γραφή τους, σέρνονται κουρασμένες οι λέξεις και οι σκέψεις τους  και τούτο γιατί βασίζονται σε μισές αλήθειες, σε λουστραρισμένα ψέματα, σε παραμορφώσεις και παραλλαγές.  Αν κάτι σου παρέδωκε η Αθηναϊκή δημοκρατία είναι ο Κοινούς νους ως αντιστάθμισμα στην στρατευμένη γνώση. Σου παρέδωκε την διαλεκτική ως  την ανώτερη μορφής τεχνική για την παραγωγή της αλήθειας. Αυτά υπάρχουν, είναι σερμαγιά, παρακαταθήκη κτήμα ες αεί. Με αυτά τα όπλα θα ανιχνεύσεις την Ιστορία και εσύ. 

Η  Ιστορία είναι ατραπός  για αυτό και  δεν αρκεί η κατανόηση της και μόνο.Για αυτό απέστρεψε τα ομμάτια σου από  κείνους τους μορφωμένους που  συνήθεια έχουν  να παραθέτουν πλήθος πληροφοριών και να αραδιάζουν τα επουσιώδη πρώτιστα για να φουσκώσουν το εγώ τους. 

Για αυτό απέστρεψε τα ομμάτια και από κείνους που ο αρχοντοχωριατισμός είναι η δεύτερη φύση τους, τούτοι οι δεύτεροι πιο επικίνδυνοι και από τους πρώτους. 

Για αυτό απέστρεψε τα ομμάτια και από τους μεσάζοντες της γνώσης κείνους που αναμεταδίδουν χωρίς να είναι σε θέση να γράψουν μια δική τους αράδα να πούν τούτο είναι δικό μου έργο. 

Ψάξε να βρεις τις ρήξεις της Ιστορίας , τις ανατροπές της, ψάξε παντού όπου και ΄σοο μπορείς χωρίς να κουραστείς στο σκάψιμο, χωρίς να βαρεθείς το ψάξιμο  .Καθώς θα τις ανακαλύψεις  πάρε το όποιο γραπτό τις αποκαλύπτει και γύρισε το φορές μύριες μέχρι να του βγει η ψυχή. Τότε θα έχεις κάνεις τα γράμματα γράμματα και τότε πρέπει να τα πάρεις και να τα ξαναδώκεις στους ανθρώπους. Μην περιμένεις να μπεις σε κύκλους ένδοξους συνέχισε γιατί η ζωή λατρεύει τις ανατροπές  και θα σε ξεγελάσει αν νομίσεις ότι πέτυχες. Θα σε αδειάσεις , θα σε κάνει να σέρνεσαι, γιατί είμαστε οι σκέψεις μας.