31 Ιανουαρίου 2014

Λαβρόφ: "Η Αραβική Ανοιξη" αγγίζει τη μοίρα του Χριστιανισμού"

http://www.briefingnews.gr/media/k2/items/cache/3a1e041e223ceeeff23b9193fa86b628_M.jpg
Η Αραβική άνοιξη υποβάλλει τη φιλία των θρησκειών σε μια σοβαρή δοκιμασία, άμεσα θίγεται η μοίρα του χριστιανισμού, ο διάλογος των θρησκειών είναι απαραίτητος, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στη συνάντηση με τον Πατριάρχη της Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννη Ι’, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.
"Η παραδοσιακή αλληλεγγύη, οι φιλικές αδελφικές σχέσεις τώρα χρήζουν της ζήτησης όσο ποτέ, επειδή στα πλαίσια των διαδικασιών της λεγόμενης "αραβικής άνοιξης " οι οποίες προκάλεσαν βαθιές αναταραχές στην περιοχή, άμεσα θίγεται η μοίρα των χριστιανών οι οποίοι 2 χιλιάδες χρόνια ζούσαν εκεί με ειρήνη και συμφωνία με <…> άλλους λαούς ", είπε ο Υπουργός.


"Η φιλία μεταξύ των ορθοδόξων και άλλων χριστιανών, μουσουλμάνων, εκπροσώπων άλλων θρησκειών υφίσταται μεγάλη δοκιμασία, για το λόγο αυτό ο δικός μας διάλογος είναι πολύ σημαντικός για να μην επιτρέψουμε ανάπτυξη γεγονότων με το χειρότερο σενάριο ", πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ο Πατριάρχης της Αντιοχείας υψηλά εκτίμησε τη θέση της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Δήλωσε ότι η θέση της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή βασίζεται στις στέρεες αρχές της ειρήνης, και το γεγονός αυτό πολλές φορές αποδεικνυόταν στα συμβάντα των τελευταίων χρόνων στη Συρία.

Σύμφωνα με τα λόγια του, η βοήθεια αυτή μοιράζεται σε όλους που έχουν ανάγκη, είτε χριστιανούς είτε μουσουλμάνους. "Άνθρωποι όλων των θρησκειών πρέπει να ζουν στη Μέση Ανατολή με ειρήνη και αλληλοσεβασμό ", συμπέρανε ο Πατριάρχης.
http://www.briefingnews.gr/