23 Νοεμβρίου 2015

Θαυμαστής του Ερντογάν ενδιαφέρεται για τα ελληνικά ΜΜΕ Ο Ατζούν Ιλίντζαλι είναι ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού «ΤV8»

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201511/224911/images/det_123.jpgΈνα «αστέρι» του τουρκικού «show business», ο Ατζούν Ιλίντζαλι παρουσιάζει ενδιαφέρον για τα ελληνικά ΜΜΕ εκδηλώνοντας προθέσεις για να αγοράσει ένα ελληνικό τηλεοπτικό μέσο.
Ο κ. Ιλίντζαλι μετατράπηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ιδιωκτήτη τουρκικού καναλιού «TV8» μέσα από τις στενές σχέσεις, τις οποίες διατηρεί με το τουρκικό κατεστημένο.
Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Ιλίντζαλι συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως μετά από αυτή την ολιγόλεπτη συνάντηση, ο κ. Ιλίτζαλι διαρρέει στον τουρκικό τύπο την πληροφορία ότι επιθυμεί να αγοράσει ένα ελληνικό τηλεοπτικό μέσο.

Στα σχέδια του φαίνεται ότι ζητάει να εφαρμόσει και στην Ελλάδα το μοντέλο, το οποίο εφάρμοσε για το τουρκικό «TV8». Το εν λόγω κανάλι ξεκίνησε την πορεία του ως ειδησεογραφικό κανάλι, το οποίο εκπροσωπούσε την φιλελεύθερη πολιτική γραμμή. Κατά διαστήματα ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση. Ωστόσο, αμέσως μετά την εξαγορά του από τον κ. Ιλίτζαλιμ, ματαίωσε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία και μετατράπηκε σε κανάλι με life-style περιεχόμενο.
Πριν από λίγο καιρό, ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εκφράσει θαυμασμό για το πρόσωπο και έργο του Τούρκου Προέδρου.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=224911