23 Νοεμβρίου 2015

Δεν τα βρίσκουν για την νέα κυβέρνηση Ερντογάν και Νταβούτογλου Ζητούν να στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση με στελέχη της αρεσκείας τους

http://www.protothema.gr/files/1/2015/01/20/ntavotuglou-erdogan-ena.JPGΟ Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεν συμφωνούν ως προς την σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αυτή την πληροφορία μεταδίδουν τα αντιπολιτευόμενα μέσα της Τουρκίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν, ο Πρόεδρος Ερντογάν φιλοδοξεί να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα απαρτίζεται με πρόσωπα της αρεσκείας του , ενώ ο κ.Νταβούτογλου επιθυμεί να την στελεχώσει με πρόσωπα δικής του εμπιστοσύνης. Ως μήλον της έριδος μεταξύ των δύο ανδρών η εφημερίδα αναφέρει τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο Αλί Μπαμπατζάν στην νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ερντογάν διαφωνεί με την προοπτική ανάληψης χαρτοφυλακίου Υπουργείου Οικονομικών από τον Μπαμπατζάν , ενώ ο Νταβούτογλου επιθυμεί να δώσει στον Μπαμπατζάν την θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Νταβούτογλου αισθάνεται ενοχλημένος από τα προεδρικά «βέτο» κατά της προοπτικής ανάληψης Υπουργείων από έμπιστά του πρόσωπα. Η Τζουμχουριγιέτ αναφέρεται στο ίδιο θέμα και συμπληρωματικά σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν εκτιμά ότι απέδωσε η τακτική του ΑΚΡ που «πάγωσε» την διαδικασία επίλυσης του κουρδικού και απέσπασε έτσι σημαντικό ποσοστό ψήφων από το ΜΗΡ. Ο Ερντογάν δεν επιθυμεί να αναλάβουν κυβερνητικούς θώκους πρόσωπα που είχαν επαφές με το HDP, για να μην απογοητεύσει αυτούς τους ψηφοφόρους, σημειώνει επίσης η εφημερίδα.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ