25 Αυγούστου 2013

Ο Τρόμος, η Ενοχή και η Ελπίδα

http://4.bp.blogspot.com/_xZk60WxXCqA/TKzyhN8hQCI/AAAAAAAAANk/IvZ99uqho_M/s1600/350.jpg
Antinews.grΕπιχειρείται έντεχνα μέσα από μια σειρά παραδειγμάτων  να καταγραφεί το σαθρό αξιακό υπόβαθρο της Ελληνικής Κοινωνίας και το αντιπαραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.Παράλληλα με το να προσδιορίζονται τα χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρει ο όποιος πολίτης διάκεινται φιλικά προς την Αριστερά , με το να προσδιορίζεται η τάση της ενίσχυσης του Ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. ως πράξη διαμαρτυρίας κατά των όσων παρήγαγε η μεταπολίτευση επιδιώκεται να ενδυθεί η Ν.Δ. με τον μανδύα του φέρων το Ηθικό πλεονέκτημα και ως τον μόνο χώρο που δύναται να ασκήσει Ηγεμονία επι της Ελληνικής Κοινωνίας.


Επιστέγασμα δε του όλου σχεδιασμού θα αποτελέσει  το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. το οποίο και ουσιαστικά  παγιώνει  την διακομματική συνεργασία τους στην βάση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης .Αυτό θα σημάνει αυτόματα και πολιτική ισχυροποίηση της Κυβέρνησης, αναγκαία παράμετρος ενόψει των σημαντικών εξελίξεων οι όποιες απορρέουν απο την προσπάθεια της Ελλάδας να ξαναβγεί στις αγορές χρήματος. Θα αποτελούσε εύκολο δρόμο το να αναλωθεί ο οιοσδήποτε σε μια κριτική της όλης  αυτής πολιτικής συλλογιστικής.Στο ποιές δυσκολίες θα αντιμετωπίσει,στο ποιές αντιφάσεις θα πρέπει να υπερκεράσει,στο ποιά ποιοτικά χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει για όλο αυτό το εγχείρημα, στο ποιές πιθανότητες υπάρχουν να επιδράσει στην καθημερινότητα του Έλληνα Πολίτη της Μνημονιακής Ελλάδας.

Μήν υποκύπτοντας στον πειρασμό αυτό το μόνο που πρέπει να καταγραφεί είναι πως η πραγμάτωση του Εθνικού σχεδίου υποκρύπτει μια θεμελιακή αντίφαση.Απο την μία το πολιτικό εγχείρημα να θεωρηθεί φιλικό παράγωγο απο τις διεθνείς χρηματαγορές, απο την άλλη να στοχεύσει στην εκ θεμελίων αναδιάρθρωση των δομών της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, παράλληλα δε να αποτελέσει  πηγή ελπίδας για την Ελληνική κοινωνία και τέλος να εκτιμηθεί με θετικό τρόπο απο την Γερμανική διπλωματία και τον Αμερικανικό παράγοντα.

Σε μια χώρα που έχει απωλέσει σημαντικό μέρος της Εθνικής της Ανεξαρτησίας, που είναι υπο οικονομική κατοχή η ελπίδα δεν μπορεί να γεννηθεί μέσα απο τον τρόμο και την ενοχή. Η δαιμονοποίηση, η κατηγοριοποίηση, οι παρωχημένες διαχωριστικές γραμμές, η εμφυλιοπολεμική διάθεση,η περιθωριοποίηση και ο εξοβελισμός κάθε αντίθετης πολιτικής άποψης, η οξύτητα ως στοιχεία δράσης και πολιτικής συμπεριφοράς προσφέρουν βραχυπρόθεσμα οφέλη σε όποιον τα καταστήσει ιδεολογικά του όπλα όμως μακροπρόθεσμα αποκόπτουν την κάθε επαφή και επικοινωνία με το υπόλοιπο 50% της Ελληνικής Κοινωνίας.

Αναγκαία λοιπόν η ύπαρξη συνοχής στον πολιτικό και ιδεολογικό χώρο που στηρίζει το πολιτικό εγχείρημα της δικομματικής συνεργασίας εξίσου αναγκαία όμως και η πειθώ ως μέσο απόσπασης της συνοχής ευρύτερων κοινωνικών ομάδων.Η πειθώ έχει οριστεί ως η μεγάλη και πολύπλευρη δύναμη του ανθρώπινου λόγου.Αυτή προέρχεται όμως μόνο μέσα απο την λογική, την κριτική σκέψη, την σύνθεση, την πολύπλευρη ενημέρωση, τον δημοκρατικό πατριωτισμό, την δημοκρατικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. 

Αυτό σημαίνει Είμαι Αριστερός-Δημοκράτης Ελληνας Πολίτης