04 Ιανουαρίου 2015

Ο Ερντογάν ετοιμάζει την κόρη του για την πολιτική

Όλα δείχνουν ότι δεύτερο μέλος της οικογένειας Ερντογάν βρίσκεται ένα βήμα πριν την είσοδο στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας. Η ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) εκπέμπει το μήνυμα ότι η Σουμεγγιέ Ερντογάν ενδέχεται να κατεβεί στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της χώρας.
Η δημοσιοποίηση της νέας πληροφορίας έρχεται από τον αντιπρόεδρο του ΑΚΡ, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Μιλώντας στον τουρκικό τύπο, ο κ. Σοϊλού δεν αποκλείει την είσοδο της κόρης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στην ενεργό πολιτική από τις τάξεις του κόμματος του. Τα τελευταία χρόνια, η Σουμεγγιέ Ερντογάν έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου του πατέρα της. Η ίδια διατηρεί στενή συνεργασία με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον ακολουθεί στα ταξίδια του. Επίσης, λαμβάνει μέρος στον στενό κύκλο συνεργατών του Τούρκου Προέδρου.
Από τα τέλη του 2013, η οικογένεια Ερντογάν βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης και του Κινήματος Γκιουλέν. Η αντιπολίτευση και το Κίνημα Γκιουλέν ισχυρίζεται ότι η οικογένεια Ερντογάν και μέλη της τουρκικής κυβέρνησης εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον υιό του Τούρκου Προέδρου με το πρόσχημα ότι χρησιμοποιεί τις πολιτικές διασυνδέσεις της οικογένειας του για να εξασφαλίσει οικονομικά οφέλη.
Η Σουμεγγιέ Ερντογάν έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και εκπροσωπεί την νεολαία της ανερχόμενης συντηρητικής διανόησης της Τουρκίας.


ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ