04 Ιανουαρίου 2015

Ο λαός ίσως εκδικηθεί στις κάλπες


Οι Ελληνες πολιτικοί τα κατάφεραν και πάλι. Δεν περιμέναμε, βεβαίως, να μη συνεχίσουν να είναι κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά είχαμε μία ελπίδα ότι, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, θα είχαν επιδείξει την ελάχιστη ευαισθησία και θα είχαν επιλέξει τη συναίνεση από τον... εκλογικό πόλεμο, που θα μπορούσε να εκτροχιάσει εντελώς τη χώρα.
Δεν το έπραξαν και οδηγούν τη χώρα σε δύσκολα μονοπάτια. Αντί της εξόδου στη μετα-μνημονιακή περίοδο, η Ελλάδα αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ της παραμονής στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας για πέντε συνεχή χρόνια. Σαν να ήταν χθες όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέβαλε στην Ελλάδα τα δεσμά του Μνημονίου χωρίς να ρωτήσει τους Ελληνες πολίτες. Διότι αν έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα, αυτό έπρεπε να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2010 και να αφορά την ένταξη στον μηχανισμό της ΕΕ και του ΔΝΤ. Και η πράξη του εκείνη και η μη συναίνεση που ετάφη με την αποτυχία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποδείξουν στους πολίτες ότι οι πολιτικοί μόνο την ψήφο τους κλέβουν. Δεν αφουγκράζονται ποτέ τα «θέλω» τους.

Η κινδυνολογία και η συνωμοσιολογία δεν με αγγίζουν, διότι πιστεύω πάντα ότι δημιουργούν το κλίμα και τη συνταγή για εκβιασμό λαών. Είναι κάτι που ζήσαμε στην Ελλάδα και την Κύ­προ άπειρες φορές και η μελέτη της Ιστορίας μάς λύνει απορίες του σήμερα. Βεβαίως η πλειοψηφία των πολιτικών μας, εκτός από ανίκανοι, είναι και ανιστόρητοι. Και η κ. Ρεπούση, που επιθυμεί να επανέλθει στο Κοινοβούλιο πουλώντας γη και ύδωρ στον κ. Τσί­πρα, δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα...
Οι προβλέψεις και οι δημοσκοπήσεις είναι θετικές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ολες ανεξαιρέτως προβλέπουν νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Το θέμα της αυτοδυναμίας είναι το μεγάλο ερωτηματικό και το ερώτημα θα απαντηθεί από τις κάλπες. Θα ήταν ευχής έργον να τα φέρει η τύχη και οι ψηφοφόροι ώστε για να σχηματιστεί κυβέρνηση να απαιτείται η συνεργασία των δύο πρώτων κομμάτων.
Αυτή θα είναι η απόλυτη εκδίκηση των πολιτών, που φαίνεται πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επιθυμούσαν τις εκλογές, για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα παρά να προσφέρουν λύσεις...
 ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ