04 Ιανουαρίου 2015

Όλον το έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης.

Ανοιξη τον Γενάρη
Ιστορικά καταγεγραμμένο το βολικό της κολοβής μνήμης, ισως αναγκαίο χαρακτηριστικό σκέψεων που επιζητούν άλλοθι σε ένα αφήγημα ξεπερασμένο. Πολλοί εντρυφοώντας στο πολίτευμα της Δημοκρατίας και δη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας της Αρχαίας Ελλάδας για λόγους ανεξήγητους, αδυνατούν να εντοπίσουν το κομβικό σημείο της λειτουργίας της, η εξισορρόπηστη της  στρατευμένης σκέψης από τον Κοινό Νού.Οι δεσμεύσεις παράγουν πάντα καθεστώς εξάρτησης , κατά συνέπεια έχει εγκαταλειφθεί από πολύ νωρίς η βασική αρχή της Δημοκρατίας που εύστοχα διατυπώθηκε από τον Ρήγα Φεραίο "Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά". Όμως ο Ρήγας διατύπωσε και μια άλλη θέση " Όλον το έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης."

Έχουμε μια ανάπηρη δημοκρατία, ένα καχεκτικό δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, όμως δημοκρατικό.Δεν είναι Χούντα όπως πολλοί αναφέρουν, όσοι δε με έμμεσο ή άμεσο τρόπο υιοθετούν, ενστερνίζονται ή αναπαράγουν της λογικές αυτές ανεξαρτήτων κινήτρων οι τελευταίοι, συστοιχίζονται με την υπαρκτή  πέμπτη φάλαγγα καθαρά και ξάστερα.  Από την άλλη η κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. διέθετε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία προέκυψε από έναν εκτρωματικό εκλογικό νόμο που στόχο έχει την αλλοίωση της λαϊκής εντολής. Το ξεκάθαρο πολιτικό της πρόγραμμα αποτελεί πραγματικό εφεύρημα , θα ήταν δε κρίμα να ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν και να ανασύρουμε σημειώματα αρθρογράφων  ή άρθρα εφημερίδων προσκείμενα στον ιδεολογικό χώρο της Δεξιάς τα όποια με λοιδορούσαν τον κυβερνητικό εταίρο και εκτόξευαν μύδρους κατά κυβερνητικών στελεχών που όλως τυχαίως δεν ανήκαν σε συγκεκριμένη συνιστώσα της Ν.Δ..Το πνεύμα Αβέρωφ παραμένει ολοζώντανο "«Θεωρώ απείρως προτιμότερο να έχουμε μια κάπως ΟΛΙΓΩΤΕΡΟ ΨΕΥΤΙΚΗ οικονομία»" Όλως δε τυχαίως  όσοι ψεύδονται διαρκώς για το παρελθόν, θα ευρεθούν ψευδόμενοι στο παρόν και στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να γνωρίζουν ότι συνειδητά συστηματικά και μεθοδικά  υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Οι πρώτοι γιατί ξεχνούν ότι η Δύση, στην οποία ανήκουμε, δεν είναι πια αυτή που γνωρίζαμε. Ότι Δύση σημαίνει «αγορές» που αξιολογούν οικονομίες και πολιτικές ηγεσίες, που έχουν άποψη για το τι είναι καλό για την Ελλάδα και το λαό της. Ότι Ευρώπη, επίσης, σημαίνει Βερολίνο και, όπως έγραφε σε μια δημόσια επιστολή του προς τους αγαπητούς Έλληνες ο Βούλενβέμπερ από το γερμανικό περιοδικό Στερν το 2009 και το 2010, ότι η Γερμανία πρέπει να έχει άποψη για το ποια πρέπει να είναι η πολιτική στην Ελλάδα, επειδή οι ελληνικές πολιτικές αποφάσεις επηρεάζουν γερμανικά συμφέροντα. Φυσικά ξέχασε να πει ότι θα μπορούσε να το δει κανείς και από την ανάποδη…Οι δεύτεροι γιατί  νομίζουν, ή έτσι θέλουν να πιστέψουμε, ότι οι δανειστές (όχι οι παλιοί, οι νέοι) μπλοφάρουν} και θα υποχωρήσουν από τις σκληρές αξιώσεις τους μόνο αν αναγκαστούν, λόγω της ζημίας που μπορεί να προκαλέσει ένας ικανός και αποφασισμένος δανειολήπτης και –τρόπος του λέγειν– εταίρος. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει πώς θα προκληθεί αυτός ο πόνος ή, καλύτερα, η απειλή του πόνου που κινδυνεύουν να υποστούν δανειστές και Βερολίνο από μια νέα κυβέρνηση αποφασισμένη να προασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα, ακόμη και αν αυτή κέρδιζε τις εκλογές με 60%. Ή δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ποια είναι η Δύση στην οποία ανήκουμε ή απλώς υποτιμούν τη νοημοσύνη μας όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι δανειστές και το Βερολίνο θα υποχωρήσουν μπροστά στη λαϊκή βούληση, επειδή έχουν μάθει να φοβούνται το «λαό».(Aixmi.gr)