07 Δεκεμβρίου 2014

"Όταν σπέρνεις ανέμους... "

http://s.kathimerini.gr/resources/2014-12/makris5122014-thumb-large.jpg Πολλές φορές έχει αποτυπωθεί η θέση πως η Ελληνική κοινωνία έχει πλήρως ακτινογραφηθεί και αποκωδικοποιηθεί κατα συνέπεια έχει καταστεί προβλέψιμη , διαθέτει δε μια πολιιτκή κυβέρνηση η οποία πορεύεται ασθμαίνοντας. Χωρίς τα κατάλληλα πολιτικά αντανακλαστικά, χωρίς την στοιχειώδη επαφή με την κοινωνία δρα με τρόπο που παράγει ολοένα και μεγαλύτερες κρίσεις από αυτές που επιλύει. Χωρίς συμμάχους στο εσωτερικό, έχοντας απωλέσει το οποίο κύρος διέθετε στο εξωτερικό, χωρίς σφρίγος και δυναμισμό πνιγμένη σε σύνδρομα , σύρεται και διασύρεται από κάθε τυχάρπαστο ο οποίος ερμηνεύει το πολιτικό γίγνεσθαι κατά το δοκούν.
 Ελάχιστα πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μπορούν να εξαιρεθούν, όσο δε για τις πολιτικές τους εφεδρείες (σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής ) η φράση "πνευματικά άοπλοι" καθρέφτης τους. Είθισται δε να εφαρμόζεται η πολιτικής της εξαγωγής της κρίσης , για όλα φταίει η αντιπολίτευση η οποία και έχει την ιδεολογική κυριαρχία και προσπαθεί να την μετατρέψει σε πολιτική κυριαρχία. Δυστυχώς όταν η αλαζονεία γεννά την ύβρι η νέμεση αποτελεί νομοτελειακή εξέλιξη. Το ιστορικό βάθος της Αριστεράς το οποίο παραμένει αναλλοίωτο θα επιζητεί πάντα την ιστορική του δικαίωση σε πείσμα πολλών, όσο δε αυτή χρονικά πλησιάζει τόσο θα προκαλούνται αναταράξεις .Αναταράξεις που δεν επιτρέπουν να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. *

 Μπορεί το πολιτικό μας σύστημα να έχει δομηθεί με τρόπο που να παράγει πολιτικές κρίσεις για ευνόητους λόγους, όμως η καχεκτικότητα της δεξιάς πολιτικής σκέψης έσυρε ολάκερο τον ιδεολογικό χώρο της Δεξιάς στο να ψάχνει απεγνωσμένα επιτυχίες. Επιτυχίες που δεν ήρθαν σε κανένα μέτωπο. Τα όσα έλαβαν χώρα με τις κινήσεις πέραν του ατλαντικού όπου με τρόπο εμφατικό αποκαλύφθηκαν οι αμερικανικές προθέσεις, η εμμονή της Γερμανικής διπλωματίας, η απουσία εθνικού σχεδίου ως απάντηση στην πολύμορφη πολυεπίπεδη κρίση της Ελληνικής Κοινωνίας αρκούν. Σε ότι αφορά τον Ελληνοτουρκικό διάλογο από έναν εκ των καλύτερων δημοσιογράφων που διαθέτει ο Ελληνισμός του Νίκου Στέλγια της Καθημερινής ο οποίος και δεν φιλοξενείται πλέον συχνά σε Ελληνικούς Ιστότοπους καταθέτει:"Πρόσφατα, η «Κ» ενημέρωνε τους αναγνώστες της ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην Κωνσταντινούπολη, η αμερικανική πλευρά μετέφερε στην τουρκική κυβέρνηση ένα σημαντικό μήνυμα: «Σε μια περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις σε πολλά μέτωπα, οι χώρες μας δεν έχουν την πολυτέλεια να σπαταλήσουν πολύτιμο χρόνο για τους διαξιφισμούς της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Κύπρο και στο Αιγαίο». Η Άγκυρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το μήνυμα και επιθυμεί να δείξει στην Ουάσιγκτον ότι η ίδια δεν είναι η πλευρά η οποία τεντώνει το σκοινί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό." Στην ίδια θέση βρέθηκε το Τουρκικό κράτος και στο κουρδικό ζήτημα σε ότι αφορά το εσωτερικό της Τουρκίας , απλά το καταθέτω προς ενημέρωση και αυτή  βασίζεται σε αναλύσεις Κούρδων και σε καμιά εσωτερική ενημέρωση ή πληροφόρηση την οποία και ποτέ δεν είχα την "τύχη" να διαθέτω.

Τέλος δεν ήσαν (ένθεν και εκείθεν)  όσοι  αναμόχλευσαν τα πάθη αναφορικά με την δολοφονία Γρηγορόπουλου την υπόθεση Ρωμανού  και την επέτειο του Πολυτεχνείου οι μόνοι επικίνδυνοι για την όποια κοινωνική συνοχή και εθνική ενότητα διαθέτουμε σήμερα. Υπήρξαν και άλλοι πραγματικοί πεμπτοφαλαγγίτες , η διαφορά Πέμπτης Φάλαγγας και Δούρειου Ίππου έχει ιστορικά κατατεθεί , κάποιοι αδυνατούν να την εντοπίσουν , συμπάσχω διαχρονικά στο πρόβλημα τους.πεμπτοφαλλαγγίτη θεωρώ κάθε Ελληνα που δεν υπακούει στον Δημοκρατικό Πατριωτισμό και στα όσα αυτός συνεπάγεται.

 *Μια μικρή επισήμανση, οι κυβερνήσεις της κρίσης έχουν όνομα, είναι οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. , από το 1975 και ένθεν . Φυσικά να μην εξαιρέσουμε την χουντική επταετία η οποία σε διατεταγμένη αποστολή έσπειρε την καταστροφή σε κάθε επίπεδο.Χούντα η Ελλάδα ιστορικά διέθετε είχε την επταετία 1967-1974 όσοι ερωτοτροπούν με αναγωγές ας προσέξουν το άτοπο, στοιχείο που τις συνοδεύει φορές
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/12/blog-post_888.html#more