02 Δεκεμβρίου 2014

Η Μέρκελ προωθεί την εκπαίδευση των μεταναστών

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της σχεδιάζει να ενισχύσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση νεαρών μεταναστών, καθώς και Γερμανών νέων που είναι γόνοι οικογενειών μεταναστών.

«Πρέπει να τη βελτιώσουμε», δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κυβέρνησης στο Βερολίνο αναφερόμενη στην πρόσβαση στα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, προσθέτοντας ότι «ο ρυθμός (εισόδου των νέων αυτών στο σύστημα) μπορεί να αυξηθεί».

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης καυτηρίασε εξάλλου το ότι πολλές αιτήσεις για εργασία ή και κατάρτιση απορρίπτονται απλώς και μόνο επειδή ο αιτών ή η αιτούσα έχει ξένο όνομα.


Η Μέρκελ κάλεσε εκπροσώπους από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, τις επιχειρήσεις, τα συνδικάτα και οργανώσεις μεταναστών να προσέλθουν στην καγκελαρία για να συζητηθούν τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα τα οποία καταγράφονται όσον αφορά την πρόσβαση των μεταναστών και των παιδιών οικογενειών μεταναστών σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.Η υπουργός της Γερμανίας αρμόδια για την ενσωμάτωση των μεταναστών, η – τουρκικής καταγωγής – Αϊντάν Έζεγουζ, παραβρέθηκε επίσης στη συνάντηση.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Γερμανίας για την αύξηση του αριθμού των μεταναστών σε θέσεις κατάρτισης, η Έζεγουζ και η Μέρκελ επισκέφθηκαν την δημόσια αρχή συγκοινωνιών του Βερολίνου, η οποία επιλέγει σταθερά μαθητευόμενους οι οποίοι είτε είναι μετανάστες ή γόνοι μεταναστών, κάτι που η κυβέρνηση προβάλλει ως υπόδειγμα και για άλλες εταιρείες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
REAL.GR