08 Αυγούστου 2013

Η BFV προειδοποιεί για αύξηση των Γερμανών ισλαμιστών στη Συρία Πολεμούν για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ


http://weaselzippers.us/wp-content/uploads/2012/07/fsa-syria-islam-500x495.jpg
Ένας αυξανόμενος αριθμός ισλαμιστών από τη Γερμανία μάχονται στη Συρία στο πλευρό των ανταρτών για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, προειδοποίησε σήμερα η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας αυτής.Αν όλοι αυτοί οι μαχητές επιστρέψουν στη Γερμανία, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση της «σκηνής» των ισλαμιστών στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα, τόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος (BFV), Χανς-Γκέοργκ Μάασεν.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της Γερμανίας επισήμανε ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία περί του ότι ισλαμιστές που επέστρεψαν από τη Συρία έχουν σχεδιάσει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία. Πάντως δεν αποκάλυψε καμιά λεπτομέρεια σχετικά με τρέχουσες απειλές.
Ο Μάασεν ανέφερε ότι είναι σημαντικό να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να αποτρέπονται οι ισλαμιστές να μεταβαίνουν για να πολεμήσουν στη Συρία.

Το BFV και η ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης σοβαρών εγκλημάτων έχουν καταρτίσει έναν κατάλογο ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από 120 ισλαμιστές, οι οποίοι έχουν αναχωρήσει από τη Γερμανία για τη Συρία προκειμένου να λάβουν μέρος στο κίνημα αντίστασης στο καθεστώς. Ορισμένοι εξ αυτών έχουν ήδη επιστρέψει στη Γερμανία, σημείωσε ο Μάασεν.
http://www.kathimerini.com.cy/