31 Μαΐου 2013

ΗΠΑ:"Σημαντική αναβίωση" έχει σημειώσει η προσφορά του Ιράν στην τρομοκρατία,

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ9qFXE9COyXD6ddCippR8xWM-rJY5a-uxANzL-2NWy18eDHFWq
Η προσφορά του Ιράν στην τρομοκρατία στο εξωτερικό υπέστη «μια σημαντική αναβίωση» το 2012, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τα τελευταία 20 χρόνια, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην ετήσια έκθεση σχετικά με τις τάσεις της πολιτικής βίας.Η έκθεση επικαλείται μια σειρά από πραγματικές και προγραμματισμένες επιθέσεις στην Ευρώπη και την Ασία που συνδέονται με την Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένης της βομβιστικής επίθεσης στη Βουλγαρία τον Ιούλιο του 2012, όπου 5 ισραηλινοί πολίτες και ένας Βούλγαρος σκοτώθηκαν, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα 32 άνθρωποι. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για σχολιασμό από την αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη.
Τον περασμένο Ιούλιο, ο πρέσβης του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη αρνήθηκε τη συμμετοχή της χώρας του στη βομβιστική επίθεση στη Βουλγαρία, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι βρισκόταν πίσω από αυτή. «Δεν έχουμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε να συμμετάσχουμε σε μια τόσο απροκάλυπτη επίθεση κατά αθώων ανθρώπων», είχε δηλώσει ο πρέσβης Μοχάμεντ Καζαί.

Η δημοσίευση της έκθεσης έρχεται καθώς Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ έχουν εντείνει την στρατιωτική τους υποστήριξη για την πολιορκημένη κυβέρνηση του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. «Τόσο το Ιράν όσο και η Χεζμπολάχ παρέχουν σημαντική υποστήριξη στο καθεστώς Άσαντ, καθώς αυτό συνεχίζει τη βάναυση καταστολή κατά του συριακού λαού», αναφέρεται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η έκθεση καλύπτει τα γεγονότα του 2012 αλλά δεν περιλαμβάνει συμβάντα όπως οι βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη των ΗΠΑ ή η άγρια δολοφονία ενός Βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο.

Φ.Κ.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ