31 Μαΐου 2013

Οι Δύο "Μεθύστακες" που άλλαξαν τον Νόμο

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSbiYNtOcNUN0G-ARFXT6ud3F8YxrAE6282MNkqcQwkby5jLbyRIQ
Αρθρο του Γιλμάζ Οζντιλ, στην εφημερίδα Hürriyet Kάπνιζε δυο πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Άναβε το ένα, έσβηνε το άλλο. Λάτρευε το Μαρτίνι. Δεν υπήρχε σχεδόν καμία φωτογραφία που να μην κρατά ποτήρι με ποτό. Σταμάτησε την απαγόρευση του αλκοόλ καθώς είπε πως αυτή η δουλειά δεν γίνεται με απαγορεύσεις. Και η σύζυγος του και έπινε και κάπνιζε. Ίσως ήταν η πρώτη, πρώτη κυρία που κάπνιζε μπροστά σε όλους. Οι Αμερικανοί τον εξέλεξαν…. 4 φορές. Η οικονομία τους ήταν σε κρίση. Τους απογείωσε. Αυτός ήταν ο Ρούσβελτ.
«Το τσιγάρο δεν του έφτανε, κάπνιζε πούρο. Ηταν στο στόμα του σαν πιπίλα.Κάθε μέρα τελείωνε ένα μπουκάλι ουίσκι. Στο βιβλίο της βιογραφίας του υπάρχει αναφορά πως στο πρωινό του προσέφεραν τσάϊ, εκείνος ζήτησε λευκό κρασί. Όταν στις ΗΠΑ υπήρχε η ποτοαπαγόρευση ο ίδιος πήρε χαρτί από το γιατρό πως «είναι ανάγκη λόγω της θεραπείας του να πίνει ποτό μετά το φαγητό». Οι Άγγλοι τον εξέλεξαν. Ηταν από τους πιο αξιόπιστούς ηγέτες του κόσμου. Ήταν ο Τσόρτσιλ.Δηλαδή «δυο μεθύστακες». Δεν έπινε ποτέ ποτό. Ούτε κάπνιζε ποτέ. Από μέσα του τα μισούσε. Απαγόρευσε της διαφημίσεις τους. Αύξησε τις τιμές τους. Αύξησε τη φορολογία τους. Με τα χρήματα που συγκέντρωσε μοίρασε κάρβουνο στο λαό και τύπωσε διαφημιστικά πανό που έλεγαν πως «μοιράσαμε στον κόσμο κάρβουνο όσο οι πυραμίδες της Αιγύπτου. Έτσι πήρε ψήφους. Οι Γερμανοί τον εξέλεξαν. Αυτός ήταν ο Χίτλερ».


Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλυετικής ομάδας του Ρεπουμπλκανικού Λαϊκού Κόμματος Μουαμέρ Ιντζέ απείλησε ξεκάθαρα τον τούρκο πρωθυπουργό.
«Πάλι ο πρωθυπουργός μίλησε. Ανέφερε «για νόμο που έκαναν δυο μεθύστακες».Αυτά τα εδάφη δεν γέννησαν ακόμη παιδιά που θα πουν «μεθύστακα» τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ισμέτ Ινονού. Εσυ Ερντογάν αν εννοείς αυτούς , θα σε κάνουμε να καταπιείς αυτά τα λόγια. Θα σε κάνουμε να νιώθεις τη Βουλή στενή … Αν εννοούσες τον Κεμάλ Ατατουρκ θα σε κάνουμε να νιώθεις αυτή την πατρίδα στενή . Μην εμπιστεύεσαι τη δύναμη σου. Και ούτε τους 3000 αστυνομικούς που έχεις γύρω σου. Αλλάζουν κάποτε οι εποχές. Ο λαός θα καταλάβει κάποια μέρα. Αν έχεις το θράσος να είσαι τόσο αγενής απέναντι στους ανθρώπους που έδωσαν μια μάχη ανεξαρτησίας για τη χώρα αυτή, θα έρθει εκείνη η μέρα που θα ζητηθεί ο λογαριασμός».
http://www.onalert.gr