21 Ιανουαρίου 2013

Νέες προτάσεις εντός δεκαημέρου Αναβάλλει η συριακή αντιπολίτευση το σχηματισμό «εξόριστης κυβέρνησης»

Κωνσταντινούπολη: Οι ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης ανέβαλαν το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, όπως ανέφερε σε λιτή του ανακοίνωση ο «Συριακός Εθνικός Συνασπισμός», μετά την άκαπρη δεύτερη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη για την ανάδειξη ενιαίου οργάνου.
Σε πενταμελή επιτροπή ανατέθηκε το έργο της κατάρτισης νέων προτάσεων μέσα σε δέκα ημέρες.
Πηγές που επικαλείται το Reuters θέλουν επίσης τον επικεφαλής των οργανώσεων της αντιπολίτευσης να μεταβαίνει στο Κατάρ για να διασφαλίσει την οικονομική στήριξη από την αραβική χώρα.Η επιτροπή θα έχει διαβουλεύσεις «με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τις σύμμαχες χώρες για τη γνώμη τους στο σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης και την έκταση στην οποία μπορούν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για την πολιτική και οικονομική της βιωσιμότητα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η εξέλιξη κινδυνεύει να υποσκάψει την αξιοπιστία των φορέων που απαρτίζουν τη συριακή αντιπολίτευση, την στιγμή που η εμφύλια βία στη Συρία μαίνεται αμείωτη. Ο Συνασπισμός έχει 70 μέλη, με κυρίαρχους τους ισλαμιστές, και σχηματίστηκε με την στήριξη των δυτικών χωρών και κυβερνήσεων του Αραβικού Κόλπου.