21 Ιανουαρίου 2013

Δύο υπερσύγχρονα πλοία αγοράζει η Κύπρος

ΔΥΟ υπερσύγχρονα πλοία, που θα είναι επιφορτισμένα με την προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ, αναμένεται ν' αγοράσει πολύ σύντομα η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως μετέδωσε χθες βράδυ το «Σίγμα».Το τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε ότι η συμφωνία για την απόκτηση των δύο υπερσύγχρονων πλοίων «είναι πολύ κοντά». Πρόκειται για μία κορβέτα τύπου «Στελθ», πλοίου, δηλαδή, που δεν εντοπίζεται από ραντάρ, καθώς και ένα δεύτερο πλοίο.


Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Σίγμα», δεν αποκλείεται ένα από τα δύο πλοία, τα οποία θα είναι επιφορτισμένα με την επιτήρηση και προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ, να είναι παρόμοιο με αυτό που προωθούν οι Γάλλοι και στις 24 του μηνός θα ελλιμενιστεί στο Λιμάνι Λεμεσού. Πρόκειται για τη γαλλική κορβέτα L'Adroit, περιπολικό ανοιχτής πλεύσεως του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Είναι πλοίο νέας γενιάς και μπορεί να μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό πρόληψης και δράσης, που είναι απαραίτητος στις αποστολές επίβλεψης και της ναυτικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Άμυνας έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό αμυντικής θωράκισης κονδύλι για αγορά θαλάσσιων μέσων στη βάση του εξοπλιστικού προγράμματος.
http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/550613