28 Δεκεμβρίου 2015

Τι προβλέπουν & φοβούνται γερμανικοί φορείς για την ΕΕ

ti-problepoun--fobountai-germanikoi-foreis-gia-tin-eeΟ εθνικισμός, το προσφυγικό και ο διχασμός αναφορικά με τη διαχείρισή τους θα μπορούσαν να διαλύσουν την Ευρώπη, εκτιμούν γερμανικοί φορείς, σύμφωνα με το Reuters.Ο εθνικισμός και το προσφυγικό αλλά και ο διχασμός αναφορικά με τη διαχείρισή τους θα μπορούσαν να διαλύσουν την Ευρώπη. Αυτό υποστηρίζουν οι επικεφαλής μεγάλων γερμανικών φορέων και οργανώσεων, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Η άφιξη χιλιάδων ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο στις χώρες τους όπως τη Συρία και το Ιράκ, έχει δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις των ευρωπαϊκών κρατών που ήταν ήδη τεταμένες λόγω της οικονομικής κρίσης, αναφέρει το Reuters. Όπως προσθέτει, η άνοδος του εθνικισμού θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τον ευρωπαϊκή οικονομική επιτυχία και ασφάλεια.

«Η επόμενη χρονιά θα είναι κρίσιμη για την Ευρώπη», αναφέρει ο U. Grillo, επικεφαλής της Ένωσης Γερμανών Βιομηχάνων (BDI). «Ανησυχώ ιδιαιτέρως για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσθέτει.Η έλλειψη αλληλεγγύης σημαίνει ότι η Ευρώπη διακινδυνεύει τα επιτεύγματα όλων των προηγούμενων δεκαετιών, σημειώνει ο Hans Peter Wollseifer, πρόεδρος του Συνδέσμου των Εμπόρων. «Θα ήθελα να δω ένα ισχυρό σύμβολο για την ενότητα της Ευρώπης», ανέφερε.
Την άποψη ότι η περαιτέρω διάσπαση της Ε.Ε. αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το 2016 εκφράζει και ο επικεφαλής της γερμανικής Ένωσης Εξαγωγέων (BGA), Anton Boerner.Η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολα νερά για πολύ καιρό, σημειώνει από τη μεριά του ο Eric Schweitzer, επικεφαλής της Ενωσης Γερμανικών Επιχειρηματικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (DIHK) και προσθέτει: «Οι εθνικές απαντήσεις σε διεθνή προβλήματα δεν είναι επαρκούν πλέον».
www.thetoc.gr