28 Δεκεμβρίου 2015

Εξαπλώνονται οι συγκρούσεις στην Τουρκία Επιβατικό αεροπλάνο δέχτηκε πυρά κατά τη διάρκεια προσγείωσής του στο Ντιγιάρμπακιρ Του Νίκου Στέλγια


Σε κοινωνικό και πολιτικό χάος, βυθίζεται λίγες ημέρες πριν από το τέλος του 2015 η Τουρκία, το οποίο πλέον απειλεί ολόκληρη τη χώρα. Στο νοτιοανατολικό κομμάτι, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τους Κούρδους αρχίζουν πλέον να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, ενώ στο Ντιγιάρμπακιρ, ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει απειλεί πλέον και τα πολεμικά αεροπλάνα. Το απόγευμα, η φιλοκυβερνητική «Σαμπάχ» μετέδωσε πως κατά την διάρκεια της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ, επιβατικό αεροσκάφος δέχθηκε επίθεση από μέλη του ΡΚΚ αρχικά με λέιζερ και στη συνέχεια με σφαίρες. Αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία ενημέρωσαν αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες με τη σειρά τους ήρθαν σε επαφή με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου.
Οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας, κάλεσαν τους πιλότους του αεροσκάφους που βρίσκονταν στα 1600 μέτρα, να σβήσουν τα φώτα προκειμένου να το προσγειώσουν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο. Στον έλεγχο που ακολούθησε στο αεροπλάνο δεν διαπιστώθηκαν ζημίες και αμέσως μετά την αποβίβαση των επιβατών του, αυτό συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες πηγών της ασφάλειας, εξαιτίας των συγκρούσεων στο Sur, όλα τα αεροπλάνα διατρέχουν κίνδυνο να βληθούν από τρομοκράτες του ΡΚΚ.
Ας σημειωθεί ότι, πληροφορίες για σφοδρές συγκρούσεις εξακολουθούν να φτάνουν από διάφορες τουρκικές επαρχίες.www.kathimerini.com.cy