21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣ

Απόφαση σκάνδαλο από την νομαρχία : Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις για το Μάρας !
page_mite-gore-maras-olaylari-turk-kurt-catismasiymis_831002736
Η νομαρχία του Καχραμάνμαράς ανακοίνωσε πως απαγόρευσε κάθε δελτίο τύπου, πορεία ή διαμαρτυρία που θα διοργανωνόταν επ΄ευκαιρία της 36ης επετείου από την σφαγή του Μάρας
Απαγόρευση επήλθε για τις εκδηλώσεις μνήμης που θα γινόταν στην 36η χρονιά από την σφαγή του Μάρας.Στην ανακοίνωση που έγινε από την νομαρχία του Μάρας αναφέρονται τα εξής :


Μετά από προσφυγή στην νομαρχία μας αξιολογήθηκαν οι εκδηλώσεις (ανοιχτή συγκέντρωση και διαδήλωση) που θα γινόταν μεταξύ 11:00 και 14:00 της 21/12 στην πλατεία σιδηροδρομικού σταθμού με τον τίτλο ¨Τελετή μνήμης αυτών που έχασαν τη ζωή τους στα γεγονότα του Μάρας¨. Τα γεγονότα του 1978 έχουν καταδικαστεί από κάθε πλευρά της κοινωνίας μας. Η μεγαλύτερη επιθυμία του έθνους μας είναι να μην ξανασυμβούν αυτά τα περιστατικά και καθήκον του κράτους μας είναι η προστασία της κοινωνικής ειρήνης και γαλήνης. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση μας να αποφεύγουμε κάθε είδους κινήσεις που βλάπτουν το κλίμα ειρήνης και γαλήνης που έχει διαμορφωθεί στον νομό μας. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο από την νομαρχία μας για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια περιστατικά, να απαγορευτεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να οδηγήσει σε καταστάσεις που κανένας μας δεν επιθυμεί¨.

Haber.sol.org  18/12/2014
Σχόλιο : Στα επεισόδια του 1978 πάνω από 700 (!) (και όχι 100 που είναι η επίσημη άποψη) Αλεβίτες Κούρδοι σκοτώθηκαν. Και όταν λέμε σκοτώθηκαν δεν εννοούμε μόνο από σφαίρες. Ο φανατισμένος όχλος φασιστών-ρατσιστών και θρησκόληπτων επιτέθηκε χωρίς ανθρώπινο φρένο. Μαχαίρια μπαλτάδες και οτιδήποτε άλλο υπήρχε χρησιμοποιήθηκε… Εκατοντάδες μαγαζιά Κούρδων και αριστερών καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν. Το έχουν αυτό, στα ….εθνικά καλέσματα βγάζουν και το κατιτίς τους. Μάλιστα σε κάποια μαγαζιά αφού τα κατέστρεφαν έγραφαν και ¨Πολέμος για τον Αλλάχ¨ ! Τώρα βέβαια πως συμβιβάζεται το να πυροβολείς έμβρυο μέσα στην κοιλιά της μάνας του, να κόβεις με μαχαίρι στήθη γυναικών, να διαλύεις κεφάλια με μπαλτάδες και ταυτόχρονα να μιλάς για Θεό….μυστήριο. 

Ενδεικτικά μπορείτε να διαβάσετε και στην διεύθυνση http://en.wikipedia.org/wiki/Mara%C5%9F_massacre
http://tourkikanea.gr/2014/12/maras-5/