http://images.newsnow.gr/43/438992/proeidopoiisi-ton-ipa-gia-entasi-kai-stin-alvania-1-315x236.jpg
Να αποφεύγουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, γιατί ενδέχεται να ξεφύγουν από τον έλεγχο και να πάρουν βίαιη τροπή, καλεί με οδηγία της τους Αμερικανούς πολίτες η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα.Η ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας υπενθυμίζει στους Αμερικανούς που ταξιδεύουν ή διαμένουν προσωρινά στην Αλβανία ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου."Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν δημόσιες συγκεντρώσεις που σχετίζονται με τις εκλογές, καθώς ενδέχεται να πάρουν βίαιη τροπή", αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, 19 ημέρες απομένουν ώς τη διεξαγωγή των εκλογών και οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό του Έντι Ράμα, συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την προεκλογική εκστρατεία τους, με στόχο να πείσουν τους 3.271.885 ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στις κάλπες στης 23 Ιουνίου να τους στηρίξουν.

Στις εκλογές θα συμμετάσχουν δύο μεγάλοι συνασπισμοί υπό τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ άλλοι τέσσερις πολιτικοί σχηματισμοί θα κατέλθουν αυτοδύναμοι. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα ηγείται του συνασπισμού "Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία", που αποτελείται από 37 κόμματα -μεταξύ των οποίων και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) της ελληνικής μειονότητας-, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα που κυβερνά την χώρα επί μία οκταετία ηγείται του συνασπισμού "Συμμαχία για την απασχόληση, την ευημερία και την ένταξη" και αποτελείται από 25 κόμματα.

 Η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Έντι Ράμα έχει στο επίκεντρο της εκστρατείας της την οικονομία με το σύνθημα "Αναγέννηση". Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μπερίσα ότι έχει βυθίσει τη χώρα στη διαφθορά και ότι τα παιδιά και οι συγγενείς του έχουν αποκτήσει, με παράνομους τρόπους, τεράστια περιουσία. Από την πλευρά του, ο Μπερίσα στηρίζει την εκστρατεία του στο κυβερνητικό έργο του, την κατασκευή δρόμων, αυτοκινητοδρόμων και άλλων υποδομών.
http://www.avgi.gr