22 Ιανουαρίου 2013

O Tέρενς Κουίκ στην Ξάνθη. Επίθεση στο Προξενείο

Στη Θράκη βρέθηκε τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων EλλήνωνΤέρενς Κουίκ.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο βουλευτής των ΑΝΕΞ.ΕΛ. συναντήθηκε με το Μουφτή Κομοτηνής, επισκέφθηκε το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κομοτηνής, το Νοσοκομείο Ξάνθης καθώς και τον οικισμό του Δροσερού, όπου συνομίλησε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου. Στις δηλώσεις του, στους Δημοσιογράφους της Ξάνθης, συνοδευόμενος από τους πολιτευτές του κόμματος, μίλησε ιδιαίτερα για την πρόσφατη τροπολογία για τους ιεροδιδασκάλους, ασκώντας κριτική στο Τουρκικό Προξενείο και αναφέροντας σε σκληρή γλώσσα ότι οι ΑΝΕΞΕΛ "θα είναι η σκιά του Προξενείου", όπως έχει πει και ο Πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος καθώς επίσης και ότι "οι νόμοι του κράτους πρέπει να εφαρμόζονται, εδώ δεν θα γίνει Κόσσοβο"

Για Μουφτή Κομοτηνής και Νοσοκομείο Ξάνθης
Σε σχέση με την αντίδραση του Μέτσο Τζεμαλή για την τροπολογία και το θέμα της εκλογής που τέθηκε από τον διορισμένο Μουφτή της Κομοτηνής, σημείωσε ότι δεν το συζήτησε στη συνάντηση που είχε αλλά κρατάει τη σοφία του από τη δήλωση πως δεν θέλει να κάνει βεβιασμένες ενέργειες μόλις έχει ψηφιστεί η τροπολογία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο θέμα του Νοσοκομείου Ξάνθης: Μίλησε για"απίστευτη ιστορία", αναφερόμενος στην δικαστική διένεξη της Διοίκησης με τους Γιατρούς εξαιτίας της αφίσας με τη γελοιογραφία της Καθημερινής, ενώ έκανε λόγο για αδικίες στο θέμα των εφημεριών, εκφράζοντας φόβους ότι μπορεί κάποια Περιφερειακά Νοσοκομεία να νοικιαστούν σε ιδιώτες.
Αναφέρθηκε, εξάλλου, στο θέμα του Δροσερού και στο θέμα των Πομάκων, κατηγορώντας όσους επιδιώκουν τον εναγκαλισμό τους με το Προξενείο κάνοντας λόγο για ανάγκη σκλήρυνσης της στάσης στα εθνικά θέματα, από τις δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτή την πολιτική.
"Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"
Κατά τα άλλα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις έκανε λόγο για οικονομικό σοκ που βιώνει η οικονομία, κατηγόρησε τα μνημονιακά κόμματα για την ακολουθούμενη πολιτική, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την αθέτηση των υποσχέσεων σε ότι αφορά στις Αστυνομικές Σχολές και στην προσωρινότητα του μέτρου των Κέντρων Κράτησης, ενώ εκτίμησε ότι η προανακριτική για τον Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας ευτελισμό του κοινοβουλευτισμού, τον τρόπο ψηφοφορίας για την προανακριτική επιτροπή, λέγοντας πως "με την προκλητική ψήφο αρχηγών κομμάτων μόνο σε μία ψήφο ήθελαν να δείξουν ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"
http://www.xanthipress.gr/

Η ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙΣΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-

Προβληματίζει η απάντηση του μουφτή Κομοτηνής στον Τέρενς Κουίκ για τους ιμάμηδες

«Όταν το ψωμί είναι καυτό, δεν το τρως. Περιμένεις πρώτα να αρχίσει να κρυώνει»
Το ενδιαφέρον και του κ. Κουίκ επικεντρώθηκε στη συνάντηση με τον Μέτσο Τζεμαλή, αφού οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν απροθυμία του τελευταίου να υπογράψει την επίμαχη τροπολογία, παρά τις βελτιώσεις που έγιναν σε αυτήν μετά από παρέμβασή του
Τον Τέρενς Κουίκ συνόδευαν οι πολιτευτές και μέλη της συντονιστικής Ροδόπης Κωνσταντίνος Βουζουκίδης και Κωνσταντίνα Παπαχρήστου με επικεφαλής τον τομεάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου
Η τροπολογία για τους 240 ιεροδιδασκάλους που ψηφίστηκε εν μέσω αντιδράσεων από βουλευτές και φορείς της μειονότητας, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του βουλευτή επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και του μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή. Ο πρώτος βρέθηκε για μία ακόμα φορά εντός μικρού χρονικού διαστήματος στην πόλη μας χθες το πρωί, όπου είχε συναντήσεις με φορείς, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην Ξάνθη. 
Το ενδιαφέρον προσωπικά και του κ. Κουίκ επικεντρώθηκε στη συνάντηση με τον μουφτή, αφού οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν απροθυμία του τελευταίου να υπογράψει την επίμαχη τροπολογία, παρά τις βελτιώσεις που έγιναν σε αυτήν μετά από παρέμβασή του. «Όταν το ψωμί είναι καυτό, δεν το τρως. Περιμένεις πρώτα να αρχίσει να κρυώνει», εξομολογήθηκε ο μουφτής στον βουλευτή σε κατ’ ιδίαν συζήτηση χθες το πρωί στη μουφτεία. Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο Τέρενς Κουίκ ανέφερε τα εξής, «η συζήτηση που είχα με το μουφτή Κομοτηνής ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμη. Φεύγω με τη βεβαιότητα ότι, όπως έκανε όλα αυτά τα 27 χρόνια, θα υπερασπίζεται και το ρόλο του και τους νόμους και τη θρησκευτική μειονότητα της οποίας είναι ηγέτης.  Είναι ο μουφτής ο οποίος έχει αντιμετωπίσει πολλά στην πορεία του, πιεζόμενος από τους γνωστούς αντεθνικούς παράγοντες. Δεν λύγισε ποτέ. Και από τη συζήτησή μας κατάλαβα με σαφήνεια ότι θα συνεχίσει να πορεύεται με τη σοφία του και τον ήρεμο λόγο του.  Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πιστεύει ότι «Όταν το ψωμί είναι καυτό, δεν το τρως. Περιμένεις πρώτα να αρχίσει σιγά-σιγά να κρυώνει». Αυτό λέει πολλά σε σχέση και με την πρόσφατη τροπολογία περί ιμάμηδων που ψήφισε η πλειοψηφία των Βουλευτών με πρωταγωνιστική παρέμβαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων». Η επίσκεψη στη μουφτεία της  Κομοτηνής κατέληξε με ξενάγηση σε παρακείμενο τζαμί.
ΟΧΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ και οι πολιτευτές και μέλη της συντονιστικής Ροδόπης που το συνόδευαν, με επικεφαλής τον τομεάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο λαθρομεταναστών που τους τελευταίους μήνες εδρεύει στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής. «Είναι ντροπή ένα κόσμημα των αστυνομικών σχολών να έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο λαθρομεταναστών», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Κουίκ σημειώνοντας πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουμε ότι η υπόθεση της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται με στρατόπεδα και πόσο μάλλον διασκορπισμένα σε μία εθνικά ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη. Μπορεί να επιλυθεί μόνο ως πρόβλημα ευρωπαϊκό, αφού σίγουρα δεν είναι ζήτημα της Ελλάδας, παγιδευμένης ανάμεσα στη συνθήκη Σέγκεν και στο Δουβλίνο ΙΙ».
Πριν την αναχώρηση από το νομό Ροδόπης, έγινε και συνάντηση με τους τοπικούς συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι και παρουσίασαν στον Τέρενς Κουίκ τα σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν. Ειδικότερα έγινε ενημέρωση για τα τοπικά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της  Ένωσης, με κυρίαρχα αυτά που ανέκυψαν από την εφαρμογή του σχεδίου «Ξένιος Ζευς» στην περιοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης και από τη μετατροπή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής σε Κέντρο Φύλαξης παράνομων μεταναστών, όπως αυτά περιγράφονται και στο υπόμνημα που του κατατέθηκε κατά την συνάντηση. Σε αυτό αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής αιτήματα και προβλήματα: 1) Επιζητούμε την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από τους συγκεκριμένους χώρους, καθότι το Τ.Δ.Α. Κομοτηνής είναι Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και ως τέτοιο οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη λειτουργία του. 2) Με δεδομένο τη μη πρόσληψη αστυνομικών κατά τα έτη 2013 και 2014, αλλά και τις άριστες από κάθε άποψη εγκαταστάσεις, προτείνουμε την αξιοποίησή τους προκειμένου για λειτουργία της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος. Επισημαίνεται ότι στις εγκαταστάσεις της Βέροιας δεν υπάρχουν κλίνες και εστιατόρια, με αποτέλεσμα οι εκπαιδεύσεις που πραγματοποιούνται εκεί να κοστίζουν στον προϋπολογισμό μας πολλές χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη αναγκών στέγασης και σίτισης των εκπαιδευομένων. Στην περίπτωση που η πρότασή μας γίνει αποδεκτή, θα εξοικονομηθούν όλα αυτά τα κονδύλια. 3) Επισημαίνουμε την επικινδυνότητα και την αδυναμία ασφαλούς φύλαξης των παράνομων μεταναστών λόγω της εγκατάστασής τους σε χώρους που δεν έχουν εξαρχής τα απαιτούμενα εχέγγυα ασφάλειας. 4) Οφείλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εκτελέσουν το υπηρεσιακό τους καθήκον, οι αστυνομικοί που διατίθενται στη φρούρηση του Κ.Φ.Α. Κομοτηνής.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ

Μετά την Κομοτηνή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε την Ξάνθη με πρώτο σταθμό το νοσοκομείο της πόλης.  Οι εκπρόσωποι των ιατρών, του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που συνομίλησαν μαζί του, ανέλυσαν τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου που κυρίως προέρχονται από την έλλειψη πολλαπλών ιατρικών ειδικοτήτων, αλλά και προσωπικού. Επίσης, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους γιατί είναι το νοσοκομείο εκείνο, το οποίο παρά τον όγκο της ιατρικής φροντίδας που προσφέρει, οι ιατροί του εισπράττουν ελαχιστότατο μέρισμα εφημεριών σε σχέση με άλλα νοσοκομεία της χώρας με λιγότερη επισκεψιμότητα ασθενών. 

Στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο του Δροσερού, που είναι μία μεγάλη κοινότητα 6.000 Ρομά που ζουν εκεί τα τελευταία 100 χρόνια.  Το σύνολο του διδασκαλικού προσωπικού εξήγησε στον Τέρενς Κουίκ τα ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου και μάλιστα σε περιοχή όπως η Θράκη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει για να παρακολουθήσει τη λειτουργία του σχολείου μια ολόκληρη ημέρα, προκειμένου να διαμορφώσει μία πληρέστερη άποψη σε σχέση με όσα του ελέχθησαν. Οι επισκέψεις του Τέρενς Κουίκ έκλεισαν με συνάντηση με την Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίς».  Υπενθυμίζεται ότι η Σαμπιχά Σουλεϊμάν έχει απασχολήσει την πανελλήνια κοινή γνώμη με την πρόσφατη ομιλία της σε συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες, μιλώντας με ιδιαίτερη θέρμη και αποφασιστικότητα για την Ελλάδα και τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχίζεται η πρακτική, οι Ρομά να μετατρέπονται σε μειονότητα μέσα στη μειονότητα και να μαθαίνουν με το ζόρι τουρκικά επειδή έτσι το επιδιώκουν κάποιοι». Η Σαμπιχά εξήγησε επίσης και όλες τις προσπάθειες που κάνει ως πρόεδρος του συλλόγου «Η Ελπίς» ώστε οι Ρομά, χωρίς να αλλάξουν την αυθεντικότητα της ρίζας τους, να εκσυγχρονιστούν σε πολλά επίπεδα, ξεκινώντας από την οικογένεια και καταλήγοντας στη μόρφωση και την παιδεία. 

Αργά το μεσημέρι, ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση στα γραφεία του κινήματος με πολιτευτές και μέλη των τοπικών συντονιστικών επιτροπών του κόμματος με τους οποίους συζητήθηκαν και όλα τα σχετικά με τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις, εν’ όψει του ιδρυτικού συνεδρίου που ανήγγειλε ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος για τα τέλη Απριλίου.