18 Νοεμβρίου 2015

Οι απαντήσεις του Πούτιν για το Isis σαρώνουν στα social media


http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201511/224391/images/det_putin012874301.jpgΜια ομιλία επτά λεπτών του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν αρκετή για να μετατοπιστεί το κέντρο του ενδιαφέροντος από τα όσα δήλωσε ο Ομπάμα για την επόμενη μέρα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία, στο ποιος είναι υπεύθυνος κατά τον Ρώσο Πρόεδρο, για τον Isis.Ο κ. Πούτιν, απαντούσε σε ερωτήσεις Αμερικανών δημοσιογράφων και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «πρέπει να υποστηρίξουμε την πολιτισμένη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Συρία, όπως λέτε. Οπότε τους υποστηρίζετε, τους δίνετε όπλα και στη συνέχεια εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος. Δεν μπορούν να δουν ένα βήμα μπροστά; Δεν γίνεται να στηρίξουμε τέτοιου είδους πολιτική.
Τη θεωρούμε λανθασμένη. Βλάπτει τους πάντες, ακόμη και τις ΗΠΑ. Όταν λοιπόν πρόκειται για τα εθνικά μας συμφέροντα, θα ήθελα πραγματικά εσείς που μου κάνετε τις ερωτήσεις ως Αμερικανοί δημοσιογράφοι, να αναλάβετε μια μέρα τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ. Ίσως τότε να καταφέρουμε με κάποιο τρόπο να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αν δεν συμβεί αυτό, θα ήθελα τουλάχιστον να μεταφέρετε το μήνυμά μου στην αμερικανική κυβέρνηση. Στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και σε όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτή την κατάσταση».

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, κατέληξε στον λόγο του τονίζοντας ότι «οφείλετε να κάνετε το ακριβώς αντίθετο. Να ξεπεράσετε τη μόνιμη επιθυμία σας να κυριαρχήσετε. Να σταματήσετε να θέτετε σε εφαρμογή τα ιμπεριαλιστικά σας πλάνα και τις φιλοδοξίες σας. Σταματήστε να δηλητηριάζετε τις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι πέρα από τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές»ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ