13 Ιανουαρίου 2014

Νταβούτογλου: Φέραμε με την Ελλάδα τον κόσμο στη γειτονιά μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για καλές ελληνοτουρκικές σχέσεις
Νταβούτογλου: Φέραμε με την Ελλάδα τον κόσμο στη γειτονιά μας
Ανοιγμα προς την Ελλάδα έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, λέγοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι καλές. Μιλώντας σε συνέδριο πρέσβεων στην Άγκυρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να  πει ότι με τους γείτονές της η Τουρκία άρχισε να δημιουργεί καλές σχέσεις (που αποτελεί όρο για την ενταξιακή προοπτική της στην ΕΕ) και έδωσε το παράδειγμα της Ελλάδας, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι λόγω των καλών σχέσεων με την Ελλάδα... ήρθε ο κόσμος στη γειτονιά μας:
«Κοιτάξετε στην Ελλάδα. Λίγο πολύ περιορίσαμε τον κόσμο στη δική μας περιφέρεια. Είπαμε αυτοί που έρχονται από τη Δύση πρώτα να έρχονται στην Αθήνα και μετά στην Άγκυρα. Υπογράψαμε με την Ελλάδα μέσα σε δύο χρόνια 50 συμφωνίες. Τη δεκαετία του 90 πόσοι πρόεδροι πήγαν στην Ελλάδα και πόσοι ήρθαν από εκεί, εδώ. Οι αμοιβαίες επισκέψεις έχουν γίνει τώρα ρουτίνα», είπε με έμφαση ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Οσο αφορά το κυπριακό ισχυρίσθηκε ότι η τουρκική πλευρά έδειξε ειλικρίνεια και ανέφερε ότι παρά τα προβλήματα που πηγάζουν λόγω του κυπριακού, οι τούρκοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να επιταχυνθεί η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για λύση»
Χασαπόπουλος Νίκος