06 Νοεμβρίου 2013

Κ. Κιλιτσντάρογλου: Μπανιστήρι στα σπίτια μας ο Ερντογάν

Νέο σάλο αλλά και την έντονη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία προκάλεσε η επαναφορά του Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα της συγκατοίκησης φοιτητών και φοιτητριών την οποία και χαρακτήρισε αδιανόητη.

"Αυτή η μπανιστιρτζίδικη νοοτροπία δεν μπορεί να φέρει στη χώρα την δημοκρατία, την ελευθερία και το κοσμικό καθεστώς. Γίνε πλέον άνθρωπος, αποστασιοποιήσου από τις προκαταλήψεις σου, αγάπα τους ανθρώπους. Είσαι πλέον 60 ετών", είπε χαρακτηριστικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απευθυνόμενος προσωπικά στον Τούρκο πρωθυπουργό.Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος υπογράμμισε ότι "αυτά μπορεί να τα διατυπώσει μόνο κάποιος που έχει τραυματικές εμπειρίες".Η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν πυροδότησε μάλιστα αψημαχία με μια δημοσιογράφο που μίλησε για ωμή παρέμβαση σε προσωπικά θέματα.
Οι αντιδράσεις για τις συντηρητικές παρεμβάσεις του Τούρκου πρωθυπουργού κορυφώνονται. Ο Τύπος μιλάει για νέο βήμα προς την ισλαμοποίηση της τουρκικής κοινωνίας ενώ ακόμη και δημοσιογράφοι που είχαν στηρίξει την κυβέρνηση Ερντογάν τονίζουν ότι η οδός που ακολουθείται είναι εμπρηστική, έστω και εάν ο στόχος του πρωθυπουργού είναι οι ψήφοι των συντηρητικών στις δημοτικές εκλογές.
http://www.megatv.com/

Αψιμαχία Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου για τη "συγκατοίκηση"

Επιμένει ο Τούρκος πρωθυπουργός στην άποψή του περί απαγόρευσης συγκατοίκησης φοιτητών και φοιτητριών, επανερχόμενος λέγοντας ότι υπάρχουν σοβαρά παράπονα για συγκατοίκηση αγοριών και κοριτσιών στο ίδιο διαμέρισμα."Ως δημοκρατική συντηρήτική εξουσία θα αξιολογήσουμε αυτά τα παράπονα εξετάζοντας το πως μπορεί να ρυθμιστεί το θέμα μελετώντας τις ψυχολογικές και κοινωνιολογικές συνέπειες", δήλωσε σχετικά.Η δήλωση του Ερντογάν προκάλεσε την αντίδραση μιας δημοσιογράφου που έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση σε προσωπικά θέματα. "Εσείς θα μπορούσατε να ανεχτείτε αυτό το πράγμα για το παιδί σας και την κόρη σας;" ρώτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός την εκπρόσωπο των ΜΜΕ. "Το θέμα δεν είμαι εγώ", του απάντησε η ίδια. "Εννοώ αν αύριο μεθάυριο γίνεται μητέρα, δεν ξέρω αν είστε ήδη, και το θεωρείτε σωστό για το παιδί σας, να το χαίρεστε. Αλλά εάν χρειάζεται να γίνει κάποια νομική ρύθμιση κι αυτή θα την κάνουμε", συνέχισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.