10 Νοεμβρίου 2013

Η Ευθύνη του Δημοκρατικού Πολίτη

http://news247.gr/eidiseis/article2417734.ece/BINARY/w460/mel180913.jpgΤο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής αποτελεί τον σύγχρονο εκφραστή του Νεοφασιστικού κινήματος στον Ελλαδικό χώρο. Οι ρίζες του Φασιστικού κινήματος στην Ελλάδα εντοπίζονται στις αρχές του 1930 με την οργάνωση των χαλυβδόκρανων η τριεψελίτες Ακροδεξιά-Σκληροπυρηνική Δεξιά και Φασιστικό κίνημα επικοινωνούσαν υπογείως , οι δε διαχωριστικές γραμμές τους ανύπαρκτες .Η θέση και στάση της Ακροδεξιάς  και του φασιστικού κινήματος μεταπολεμικά ήταν πάντα σε συνάρτηση  με την  οικονομική, κοινωνική, διεθνοπολιτική συγκυρία και του  ρόλου των αστικών κομμάτων μέσα σε αυτήν.


Υπο το πρίσμα αυτό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η "Κομμουνιστική απειλή"  ακροδεξιά , νεοφασιστικό κίνημα και σκληροπυρηνική δεξιά ενεργοποιούνταν αυτόματα , η δε σύζευξη τους έδινε στο Ελληνικό βαθέος κράτος ή παρακράτος επίσημο χαρακτήρα. Σε όλη αυτή την διαδικασία μέχρι και τα πρώτα της Μεταπολίτευσης η Ελληνική ΚΥΠ στα πλαίσια της Κόκκινης Προβιάς ανέπτυξε τεχνικές και μεθόδους ανορθόδοξου πολέμου. Η Παρακαταθήκη στην "εφαρμογή της στρατηγικής έντασης" ιδιαίτερα χρήσιμα , εκ των αρχιτεκτόνων της δε  έχει καταγραφεί και ο  Κος Κωνσταντίνος Πλεύρης. Μέσα απο κλίμακα εκτροπής προέκυψε η δικτατορία του 1967 σε εφαρμογή των σχεδίων Περικλής, Προμηθέας και του Ιέραξ ΙΙ και μέσα από την εκπαίδευση αυτή στα πλαίσια του ΝΑΤΟ πάμπολλες ακροδεξιές τρομοκρατικές οργανώσεις έλαβαν τον χαρακτήρα ενόπλων ακροαριστερών οργανώσεων.

 Το Νεοφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα διαχρονικά χρησιμοποιήθηκε απο κυβερνήσεις ως ανάχωμα στην συνεχώς διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και κοινωνική περιθωριοποίηση. Ηταν πάντα δε οργανωμένο στην βάση παραστρατιωτικού και παρακρατικού μηχανισμού Ο βαθμός χρησιμότητας τους διαχρονικά είναι σε ευθεία αναλογία με την χειραγώγηση τους.

Ερχόμαστε στα γεγονότα λοιπόν η Χρυσή Αυγή όταν νιώθοντας ικανή να αντικαταστήσει τους διεφθαρμένους -και απο αυτήν- κρατικούς μηχανισμούς  εξαπολύει επίθεση κατά του ΚΚΕ  γιατί τόλμησε να θίξει συμφέροντα στον τομέα της Ναυτιλίας. Ολως τυχαίως η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει πλήθος επερωτήσεων αναφορικά με τους πλοιοκτήτες-εφοπλιστές. Σκοπός τόσο η τεχνητή ένταση όσο και η εξάλειψη του Μηχανισμού του ΚΚΕ. Θυμηθείτε την ρήση του Παναγιώτη  Κανελλοπούλου , αν είχαμε σε νομιμότητα το ΚΚΕ το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου δεν θα επικρατούσε. Η Επίθεση δεν είχε ευτυχώς θύματα, επαναλήφθηκε με τον ίδιο τρόπο στην Αμφιάλη το θύμα ο Παύλος Φύσσας θύτης μετανοημένος αριστερός και εκ των βασικών στελεχών της Χ.Α. στην εν λόγω περιοχή. Η Ενταση δεν έλαβε χώρα εξαιτίας της στάσης μιας Ελληνίδας Αξιωματικού της Αστυνομίας, η σύλληψη του Ρουπακιά αποτέλεσε κομβικό σημείο στο να μην αποκτήσει η ένταση καθολικό χαρακτήρα

Ο Φόβος της αποκάλυψης ότι οι θύλακες της Χρυσής Αυγής στον κρατικό μηχανισμό, σε συνεργασία με την Ακροδεξιά και την σκληροπυρηνική δεξιά είχαν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο τεχνητής έντασης κατά τα γνωστά πρότυπα πυροδότησε τις υπόλοιπες εξελίξεις και οδήγησε στην ταυτοποίηση του σκληρού πυρήνα της Χ.Α με πυρήνα εγκληματικής οργάνωσης αλλά και σε επιχειρήσεις κάθαρσης σε Στρατό, Αστυνομία και ΕΥΠ. Επιχειρήσεις που έδωσαν το έναυσμα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να βάλλουν κατά όποιων ομάδων κινούνταν περιμετρικά με σκοπό να αποφύγουν ενεργοποίηση άλλων θυλάκων.

Η δολοφονία των δύο μελών της Χ.Α..Σε χρόνο κατάλληλο αυτή θα  καταγραφεί στο ενεργητικό "ακροαριστερών - αντιεξουσιατικών" ενόπλων  ομάδων. Για δεύτερη φορά μετά την δολοφονική επίθεση στην Μαρφίν  ο ίδιος χώρος αναλαμβάνει σε κρίσιμη χρονική στιγμή - και για πολλοστή φορά- το πολύ βαρύ φορτίο της  δημιουργίας συνθηκών εκτόνωσης της κοινωνικής οργής και  καταστολής της λαϊκής αγανάκτησης.

Η Θεωρεία των "δύο άκρων"  έχει δοκιμαστεί στον Ελλαδικό χώρο και έχει επιτύχει άριστα αποτελέσματα , σε διαφορετικά σχήματα απο την Αγγλική διπλωματία.  Οσοι λοιπόν έχουν εκπαιδευθεί  άριστα στις τεχνικές αυτές γνωρίζουν πολύ καλά το τι πως και πότε πρέπει να το πράξουν. Ο Μόνος που δεν γνωρίζει πως να κινηθεί -ή το γνωρίζει και εσκεμμένα λειτουργεί προκειμένου να λάβει την "νομιμοποίηση" του ως "διάδοχη πολιτική κατάσταση"-  είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Είμαστε πολύ μικροί θα πεί κανείς για να αντισταθούμε απέναντι σε ξένους σχεδιασμούς , οι δε συγκυρίες πολύ ευνοϊκές για αυτούς. Ομως είμαστε Έλληνες και μια σπίθα αρκεί. Λίγοι ξεκίνησαν πάντα το έργο της ανάστασης του Γένους το ότι δεν προχώρησε ας αποτελέσει λοιπόν το πεδίο του προβληματισμού μας. Τούτος ο τόπος γεννά άνδες και πέτρες και ουαί τοις ηττημένοις όταν αυτά τα δύο ταυτιστούν σε ένα. Παράγεται τότες  γιγαντιο κύμα  και σταματεί μόνο όταν μόνο εμείς δεχθούμε να γονατίσουμε.Το έχουμε πράξει πολλάκις. Ας μην προσθέσουμε άλλη μία λοιπόν, ας κάνουμε τούτη την φορά μόνο τα όσα η ιστορία μας επιβάλλει χωρίς κανένα ψεγάδι για πρώτη και μόνη φορά. Αλλη δεν θα υπάρξει στην Ιστορία μας