11 Οκτωβρίου 2013

Τι του λείπει του ψωριάρη; Σκούφια με μαργαριτάρι!

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/10/13594.jpgΠίσω από τον μπερντέ της Χρυσής Αυγής Αγαπητέ Akenaton ως γνωρίζει η Ελλάδα ως χώρα υπο διεθνή επιτροπεία δεν μπορεί να ακολουθήσει πολιτικές τις οποίες οι διεθνείς χρηματαγορές δεν θα τις εισπράξουν ως φιλικές. Πολύ ορθρά επισημαίνεις πως θα πρέπει μέσα από αυτές τις δράσεις να εξυπηρετούνται και εθνικοί σχεδιασμοί.Ομως κατά την ταπεινότητα που ακολουθείς και εσύ μια λανθασμένη λογική. Η  λογική αυτή  εγκλωβίζεται στο σχήμα "Κρατικού" Λεβιάθαν και φοροδοτικής και φοροεισπρακτικής ικανότητας.Γνωρίζουμε άπαντες τον ταξικό χαρακτήρα του Ελληνικού κράτους, ως γνωρίζουμε επίσης και τον ρόλο της πολιτικής γραφειοκρατίας , δύο σημαντικοί παράγοντες που προκάλεσαν απο το 1947 και ένθεν σοβαρές στρεβλώσεις  σε όλα τα επίπεδα της Ελληνικής Κοινωνίας.Κατά συνέπεια η όποια λύση δεν βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο.Η λύση βρίσκεται στην αντιστροφή της πορείας που παρήγαγε την πολυεπίπεδη κρίση της Ελληνικής Κοινωνίας



Εχω μάθει μέσα απο την ανάλυση να εντοπίζω θετικά στοιχεία ακόμη και απο δράσεις σχημάτων όπως το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. Η Χ.Α. κατέδειξε πως μπορούν δίπλα στο "βαθύ κράτος" ( σύμπλεγμα κρατικών και παρακρατικών δομών) να λειτουργήσουν παράλληλες δομές  οι οποίες και να ικανοποιούν σημαντικό τμήμα κοινωνικών  αναγκών.

Να τονίσω πως το όνειρο Ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας αποτελούσε διακαή πόθο του Ασβού , του πρώτου πράκτορα της CIA ο οποίος και σε συνέντευξη του στην Μιλλιέτ στον απόηχο της Συμφωνίας Κεσάνης-Αλεξανδρούπολης το είχε καθαρά αναφέρει.Να τονίσω πως ο Ασβός δημιούργησε την ΕΠΕΝ μέσα απο την οποία ξεπήδησαν οι Κοι Μιχαλολιάκος και Βορίδης και να επισημάνω και το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας HAARETZ  την πρώτη μέρα επίσκεψης του Κου Σαμαρά στο Ισραήλ το οποίο ήταν άκρως επικριτικό για τον Κο Γεωργιάδη μάρτυρα υπεράσπισης του Κου Πλευρη ο οποίος και αρνείται το ολοκαύτωμα και για τον Κο. Βορίδη ο οποίος παρείχε πολύ καλή φιλοξενία στους εβραίικης καταγωγής συμφοιτητές του.

Θεωρώ κατά συνέπεια πως το παράδειγμα της επικράτησης των ισλαμιστών έναντι των κεμαλικών μπορεί να προσφέρει με τις κατάλληλες προσαρμογές σημαντικά διδάγματα. Ακολουθώντας την τακτική σπίτι προς σπίτι, γειτονιά πρός γειτονιά, χωριό προς χωριό και πόλη προς πόλη διαμόρφωσαν μια δομή βασιζόμενη στην κοινωνική αλληλεγγύη η οποία και επίτρεψε την εύκολη αποδόμηση της κρατικής πολιτικής γραφειοκρατίας και των όσων αρνητικών παράγει η δράση της.Είναι χαρακτηριστικό το πώς και μέ πόση ευκολία οι τοπικές κοινωνίες υποβοήθησαν την επενδυτική δραστηριότητα να ξεφύγει  απ οτον θανάσιμο εναγκαλισμό της πολιτικής κεμαλικής γραφειοκρατίας.

Μέσα απο νόμιμες διαδικασίες πράγμα πρωτόφαντο για την Τουρκία αναδείχθηκαν νέα στελέχη άφθαρτα τα οποία και  επάυξησαν το κύρος των ισλαμιστών.Την ίδια ώρα με την ενσωμάτωση δυτικών στοιχείων οι νεωτεριστές ισλαμιστές επικράτησαν των παραδοσιακών ισλαμιστών σχολής Ερμπακάν.Το "οικονομικό" θαύμα της Τουρκίας έχει βασιστεί στις πλάτες των μισθωτών και των εργαζομένων, φυσικά ότι παράγει το επικαρπούται μια συγκεκριμένη ελίτ και έτσι στην κοινωνία δεν επιστρέφουν και πολλά.


Η Ηγετική ομάδα της Ν.Δ. διαθέτει εκείνη την εμπειρία και την θεωρητική κατάρτιση η οποία και της επιτρέπει να κατανοήσει  πως η ειρηνική επανάσταση στην Ελληνική Κοινωνία με την ανατροπή της καχεκτικότητας δύναται να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα απο την Λαϊκή Κινητοποίηση με την κατάλληλη, μεθοδική σκέψη και συστηματική δράση.Αυτό θα αποτελέσει και χτύπημα στον Φατριασμό και σε κάθε συντεχνιακή λογική όπου κι αν αναπτύσσεται.