22 Σεπτεμβρίου 2013

Οταν η Δεξιά Ανοχή συναντά την Αριστερή Συνενοχή

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130718/engine/newego_LARGE_t_1101_54225531_type12128.jpgΤο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής αποτελεί τον σύγχρονο εκφραστή του Ελληνικού Νεοφασιστικού κινήματος οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στο μεταξικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, στην Μέση Ανατολή και στην προσπάθεια των Άγγλων να διαμορφώσουν μια στρατιωτική δομή κατάλληλη για να αντιμετωπίσει τον ΕΛΑΣ.,στα Τάγματα Ασφαλείας και στους δωσίλογους που με πίστη υπηρέτησαν τον Γερμανό κατακτητή, στον ΙΔΕΑ και στις μετέπειτα οργανώσεις Ελλήνων Αξιωματικών, στο παραστρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και της CIA τα μετεμφυλιακά χρόνια  την Κόκκινη Προβιά . Ο Δεξιός πολιτικός κόσμος της τότε εποχής  είχε αναγάγει το παρακράτος και τα εξωθεσμικά κέντρα ως βραχίονες άσκησης της εσωτερικής πολιτικής.

Σε συνεργασία με το Παλάτι εκπονήθηκαν τα σχέδια Περικλής , Προμηθέας, εξελιγμένη μορφή του τελευταίου ήταν το σχέδιο Ιέραξ ΙΙ το οποίο και χρησιμοποιήθηκε απο την Χούντα του 1967 στην ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος.Τα σχέδια αυτά στόχευαν ανατροπή της λαϊκής βούλησης, γιατί παρά την νίκη της στο πεδίο  των πολεμικών συγκρούσεων κατά τον Εμφύλιο η Δεξιά δεν μπόρεσε ποτέ να ασκήσει ηγεμονία επι της Ελληνικής Κοινωνίας παρά τις μεθοδεύσεις της.

 Οι διαχωριστικές Γραμμές Ακροδεξιάς-Χρυσής Αυγής- Σκληροπυρηνικής Δεξιάς είναι ανύπαρκτες.Ο Πολιτικός τους λόγος ελάχιστες αποκλίσεις φέρει, η Ιστορία τους Κοινή , τρανό παράδειγμα η ΕΠΕΝ του Γεωργίου Παπαδόπουλου προπομπός του Ελληνικού Μετώπου και φυτώριο της Χρυσής Αυγής .Το ότι στελέχη του Ελληνικού Μετώπου μεταπήδησαν στον Λ.Α.Ο.Σ. μην σας περνά απαρατήρητο όπως και  τό γεγονός πώς στελέχη του δικτατορικού καθεστώτος αφού επάνδρωσαν το δεξιο κράτος της  μεταπολίτευσης μεταπήδησαν στον Λ.Α.Ο.Σ. ο οποίος με την συμμετοχή του στην Κυβέρνηση του Κου Λουκά Παπαδήμα νομιμοποίησε το νεοφασιστικό κίνημα για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση και αποτέλεσε τον προπομπό για την αναγωγή του Παραστρατιωτικού, Παρακρατικού Μορφώματος της Χ.Α. σε Κόμμα.

Βασικό Έλλειμμα των αναλύσεων αναφορικά με την Χ.Α. είναι πως δεν τονίζεται πως το 47% της εκλογικής της δύναμης του 2012 είναι σύμφωνο με τις αρχές της.Η γεωγραφική κατανομή της εκλογικής δύναμης της, το γεγονός πως διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με τον κρατικό μηχανισμό και το γεγονός πως το 44% της εκλογικής της δύναμης προέρχεται απο την Ν.Δ. δεν καταγράφονται με αποτέλεσμα να χάνονται άπαντες σε γενικόλογες αναφορές και σε επιδερμικές προσεγγίσεις.

Βασικά χαρακτηριστικά της παθογένειας του πολιτικού μας συστήματος είναι ο φατριασμός, η νόθευση της λαϊκής εντολής μέσω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η ανομία.Συστηματικά τα φαινόμενα αυτά επέτυχαν την κοινωνική περιθωριοποίηση σημαντικού μέρους του κοινωνικού συνόλου και τον εθισμό της κοινωνίας στην καχεκτικότητα  
Η χρεοκοπία του μοντέλου ανάπτυξης  το οποίο υιοθετήθηκε απο το 1947 και ένθεν έδωσε στα φαινόμενα αυτά καθολικό χαρακτήρα.

Το κράτος για την Ελληνική πολιτική σκέψη και δή αστική  ως έννοια όχι απλά ταυτίστηκε με τον όρο Έθνος και Ελληνισμός  αλλά τα ξεπέρασε και ως σημασία καθώς ήταν το έπαθλο το οποίο και θα λάμβανε με την εκάστοτε νίκη στις εκλογικές αναμετρήσεις.Στην προσπάθεια της δε να του δώσει φιλοευρωπαϊκά και φιλοδυτικά χαρακτηριστικά αγνόησε τις ιδιαιτερότητες του Ελληνικού χώρου, μετεμφύτευσε ξένα μορφώματα με τρόπο αυθαίρετο με αποτέλεσμα να καταστήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες μεθοδικά και συστηματικά σε ετερόφωτους και όχι αυτόφωτους ως όριζε η παράδοση τους .Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με όλα τα ανωτέρω προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο διχασμό στην Ελληνική Κοινωνία.Δέν είναι τυχαίο λοιπόν ο νεοφασισμός θεωρεί το Κράτος ως την πλέον ιερή έννοια και το δημοκρατικό πολίτευμα ως το πλέον ακατάλληλο να την διαχειριστεί.Η Βία του Κράτους ως προσπάθεια επιβολής του Νόμου έχει μεταλλαχθεί σε βάι του Κράτους ως προσπάθεια αποδοχής στις συνειδήσεις των πολιτών της καχεκτικότητας του πολιτικού μας συστήματος

Ερχόμαστε στο σήμερα. Οι λέξεις έχουν χάσει την αξία τους, οι έννοιες το νόημα τους, οι όποιες πολιτικές προτάσεις σχηματίζονται απλά διατρανώνουν την φτώχεια , την μιζέρια και την κατάντια μας .Ο Πολιτικός λόγος φτιαγμένος με στόχο να αποκοιμίζει να πραπλανά και να διασφαλίζει την ανοχή της Κοινωνίας.Μας παρέδωσαν την πειθώ και πλέον χειριζόμαστε την Ενοχή, την Απειλή και τον Φόβο ως εργαλεία απόσπασης της λαϊκής συναίνεσης.Η Κρίση είναι πολύμορφη και πολυεπίπεδη και δή κρίση παιδείας και εμείς απλά και απροκάλυπτα την περιορίσαμε μόνο στο οικονομικό πεδίο

 Μέσα απο αυτόν τον δίαυλο παρήχθηκε η Συνενοχή.Οι λεγόμενες "προοδευτικές" δυνάμεις ενίσχυαν με την εν γένει πολιτική του συμπεριφορά την ακροδεξιά ως μηχανισμό διάσπασης της Ν.Δ και απόσπασης της λαϊκής εντολής.Ο αστικός κόσμος χρησιμοποιώντας το οπλοστάσιο που του παρέχει το κράτος έσπρωχνε τα πλέον ανήσυχα τμήματα της κοινωνίας σε παραβατικές συμπεριφορές προκειμένου να μειώσει την ισχύ των αριστερών μορφωμάτων στην κοινωνία και να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία.

Όταν όμως επιχειρείς να προκαλέσεις κρίση στο πεδίο του αντιπάλου ενισχύοντας τα άκρα του , εν αγνοία σου με την πολιτική προστασία που προσφέρεις στο δικό σου πολιτικό άκρο εκτρέφεις ένα έκτρωμα του οποίου την δυναμική σε βάθος χρόνου δεν θα δύνασαι να την ποδογετείς.

Η Χ.Α. αποτέλεσε προϊόν τέτοιας διεργασίας  , εμφανίστηκε δε ως η νέα κατάσταση που θα αντικαθιστούσε το παλιό, το φθαρμένο, το ανίκανο, το διεφθαρμένο, το αδιάφορο σύστημα  για τη χώρα και τα προβλήματα των πολιτών της  Ταυτόχρονα απέναντι στην τυφλή υποταγή του Πολιτικού συστήματος στις βουλές των ξένων, αντιπαρέταξε την πολιτική ανυπακοή μέ την χρήση ένοπλης αντίστασης, η οποία ενδεδυμένη με το κατάλληλο ιδεολογικό υπόβαθρο βρήκε το εύφορος έδαφος που απαιτείται για να αναπτυχθεί στις συνειδήσεις των Ελλήνων Πολιτών και να αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα .

Η  ιδεολογική χρήση της φτωχοποίησης της Ελλάδος, της διεθνής ταπείνωσης της,  ο διασυρμός των Ελλήνων, η εγκατάλειψη των ζητημάτων που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας, της υπεράσπισης της ιστορίας και της προοπτικής του Ελληνισμού , η εγκατάλειψη της κλασικής μας παιδείας  εμφανιζόμενη  στην πράξη ως νεκρή και απαρχαιωμένη, αποτέλεσαν το ιδεολογικό υπόβαθρο, το οποίο της επίτρεψε να αναπτύξει  μια νέα δυναμική.Αποτέλεσαν δε τους πολαπλασιαστές της όποιας ισχύος διέθετε.

Οσο αυτά τα στοιχεία θα υπάρχουν  θα γεννιούνται και μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής  γιατί απλά
οι συμπεριφορές και στάσεις ζωής τύπου Χρυσαυγιτών θα αναπαράγουν το σαθρό μας αξιακό υπόβαθρο και θα αποτελούν το μόνο πρότυπο για την Ελληνική Κοινωνία, γιατί θα δίνουν στο φαινόμενο της βίας χαρακτήρα απονομής δικαιοσύνης.

Η Δημοκρατία πρέπει να δώσει στόν Ελληνικό Λαό ταυτότητα και περηφάνεια αυτό ας το έχουμε κατά νου άπαντες και ας αφήκουμε στην άκρια τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά  σύνδρομα καθώς και τον λαϊκισμό.Ενα Εθνος ιστορικό δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιλαμβάνεται την εκπλήρωση της ιστορικής του αποστολής μόνο μέσα απο λογιστικούς αριθμούς. Η Ελπίδα γεννιέται απο την Έμπνευση και η Έμπνευση ποτέ δεν κατοίκησε σε χώρους που η δημιουργική λογιστική αποτέλεσε την θεραπεία δια πάσαν νόσον