13 Σεπτεμβρίου 2013

"Η Χρυσή Αυγή είναι εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα"

"Το αμφισβητώ ότι πρέπει να τοποθετούμε δεξιά τη Χρυσή Αυγή. Είναι ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα και είναι ένα ζήτημα αν ο εθνικοσοσιαλισμός ανήκει στη Δεξιά. Βασικό συστατικό της Δεξιάς είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας. Όποιος δεν υπερασπίζεται την ελευθερία, δεν μπορεί εννοιολογικά να εντάσσεται στη Δεξιά. Δεν είμαι και βέβαιος ότι θα περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως δεξιούς", δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ρ/σ "Βήμα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

"Όπως δεν πανηγύριζα όταν ήταν μπροστά η ΝΔ., δεν τα βάφω τώρα και μαύρα επειδή πέρασε μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει μια σημαντική διακύμανση, που άλλοτε είναι μπροστά η ΝΔ άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει αποκρυσταλλωθεί κάτι για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Δείχνει ότι ενώ σε επίπεδο δημοσιονομικό έχει διανυθεί ένας σημαντικός δρόμος, αυτή η επιτυχία δεν έχει φανεί και δεν έχει περάσει στους πολίτες. Αυτό που πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες είναι ότι ενώ αποτελούσε προαπαιτούμενο για ό,τι περαιτέρω η προσαρμογή και εκείνοι έχουν βοηθήσει όσο μπορούσαν σ’ αυτό, χρειάζεται πια λίγη υπομονή για να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τη δημοσιονομική αυτή επιτυχία το προσεχές χρονικό διάστημα".

 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για τον δήμο Αθηναίων, τόνισε:
"Δεν το συζήτησα με τον πρωθυπουργό, δεν ήταν καθόλου στα θέματα που συζητήσαμε. Αλλά η μάχη της ελευθερίας δίνεται διαρκώς και δεν μένει σε μια στιγμή. Και δεν έχει μέτωπο μόνο τις δυνάμεις που υπονομεύουν την ελευθερία από τα δεξιά…Έχω πει ότι δεν έχω προσωπικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Η ΝΔ έχει σωρεία λαμπρών στελεχών, και εντός και εκτός κυβερνήσεως. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα ο πρωθυπουργός να επιλέξει ένα πρόσωπο ικανό, που θα καλύπτει τις προσδοκίες του αθηναϊκού λαού".

http://www.nooz.gr/greece/voridis-den-einai-deksia-i-xrusi-augi