27 Μαΐου 2013

Πρός Πολιτικούς Σκελετούς

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2012/07/3526820_large.jpeg
Στην δίνη μιας κρίσης που διακυβεύεται η ύπαρξη του Ελληνισμού τα πολιτικά φαντάσματα μιας απαρχιωμένης δεξιάς εξακολουθούν να μεταχειρίζονται την ορολογία της Ελλάδας του Εμφυλίου. Εντρυφήσαντες σε παράγκες πατριωτισμού θεωρούν τους έχοντες αριστερή ιδεολογία ως Μιάσματα και Κατσαπλιάδες.(Αριστερό δεν σε κάνει η σχέση σου με τα Αριστερά Πολιτικά σχήματα αλλά η σχέση σου με το Γίγνεσθαι σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο).Σφετεριστές του Πατριωτισμού τον εγκλώβισαν στα όρια του Εθνισμού αδυνατώντας να αντιληφθούν πως ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός αποτελεί Ιστορική παρακαταθήκη των Ελλήνων και βασικό στοιχείο του Ελληνικού Πολιτισμού.Σε ποιό εδάφιο εντόπισαν την κατηγοριοποίηση των Ελλήνων σε πατριώτες και Μιάσματα είναι άγνωστο όπως και τα κριτήρια τους ταιριάζουν στην προσωπικότητα τους , έωλα. Άγνωστο παραμένει επίσης για ποιό λόγο η Ν.Δ. επιτρέπει αυτή την διγλωσσία.
Από την μία πλευρά ο πρωθυπουργός στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ να δηλώνει: " πως η διαφορά της σημερινής τρικομματικής Κυβέρνησης από τις περισσότερες προηγούμενες, είναι ότι η σημερινή αλλάζει εκείνα που οι άλλοι ανέχονταν. Ότι αυτή ανατρέπει ό,τι εκείνες ευνοούσαν. Ότι αυτή καταργεί και τελειώνει, όλες εκείνες τις στρεβλώσεις, που οι σύγχρονοι υποψήφιοι «θαυματοποιοί», πασχίζουν να διατηρήσουν! Ότι αυτή σπάει ταμπού, που εκείνοι προσκυνούν ακόμα. Μην το ξεχνάμε αυτό... και απο την άλλη αυτοί να μιλούν για Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Στην δίνη μιας πολυεπίπεδης και πολύμορφης κρίσης -όμοια της δεν γνώρισε ιστορικά ο Ελληνισμός- την ώρα που η αναγκαιότητα εναλλακτικών επιλογών με την αφύπνιση δυνάμεων που είναι σε λήθαργο- δυνάμεων άφθαρτων- αποτελεί το κομβικό σημείο της ανάταξης του Ελληνισμού αυτοί συνεχίζουν να ζουν στον επαρχιωτισμό μιας παρωχημένης Δεξιάς τον οποίο με τόσο κόπο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πάσχισε να εξαλείψει.

Περίπτωση "μόλυνσης" απο τέτοιου είδους πολιτικούς σκελετούς αδύνατη.Αυτοί ανδρώθηκαν σε κομματικά εκτροφεία κάποιοι άλλοι χαλυβδώθηκαν σε μοναχικές και αυτόνομες πορείες εκεί που μετριέσαι μόνος απέναντι στο πλήθος, εκεί που η ματιά σου δεν Λυγίζει και δεν σκοτεινιάζει, εκεί  που όλα είναι σε συνέχεια και συνέπεια, λόγος και έργο, γραφή και δράση , εκεί που συνεχίζεις αγνοώντας το εφήμερο της δόξης.Ανελέητη η όποια σύγκριση

Η πραγματικότητα απαιτεί αντιμετώπιση με άλλους όρους.Απαιτεί προσεγγίσεις με σύγχρονους πολιτικούς όρους και όχι λογικές πνιγμένες στα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα.Ως εκ τούτου η οποία συνύπαρξη με αυτά τα Πολιτικά Απολιθώματα καθίσταται επιζήμια για τον τόπο.Ας το έχουν άπαντες κατά νού αναλογιζόμενοι την Εντολή του Ελληνικού Λαού κατα τις εκλογές του προηγουμένου Ετους.Μπορεί να προσέφεραν πριν κάποια χρόνια πολλά στην παράταξη τους όμως το μέλλον ανήκει σε αυτούς που εξελίσσονται, μόνοι τους λοιπόν έθεσαν εαυτόν εις το χθές.