05 Μαρτίου 2013

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Ψευδή τα τουρκικά δημοσιεύματα περί τρομοκρατίας Η «Χουριέτ» υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν παρέδωσε στον Σαμαρά «σχετικά ντοκουμέντα»


«Ψευδή και ανυπόστατα» χαρακτήρισε σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γρ. Δελαβέκουρας,  τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου σχετικά με συζήτηση περί τρομοκρατίας ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Κωνσταντινούπολη πριν από ένα 24ωρο.Ο κ. Δελαβέκουρας συμπλήρωσε ότι «φαίνεται ότι κάποιους ενόχλησε ότι οι δύο Πρωθυπουργοί είχαν μια ξεκάθαρη θέση για την τρομοκρατία».

Η δήλωση του Εκπροσώπου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών έγινε μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων που είχαν ως αφορμή δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων «Χουριέτ» και «Χαμπέρτουρκ», σύμφωνα με τα οποία ο Τούρκος Πρωθυπουργός έθεσε θέμα εκπαίδευσης τρομοκρατών –Κούρδων- στην Ελλάδα με την «Χουριέτ» μάλιστα να υποστηρίζει ότι παραδόθηκαν στον κ. Σαμαρά και «σχετικά ντοκουμέντα».
http://kathimerini.com.cy/