09 Φεβρουαρίου 2013

Κατεχόμενα: «Οι έρευνες για ΦΑ θέτουν σε ρίσκο την ειρήνη»

Η «νότια» Κύπρος με τον ισχυρισμό ότι τα θαλάσσια οικόπεδα είναι δικά της στο θέμα των ερευνών για πετρέλαιο, είναι φανερό ότι προσπαθεί να συγκαλύψει πως είναι και το ψευδοκράτος ιδιοκτήτης οικοπέδων και αυτή η κατάσταση θέτει σε ρίσκο την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή, υποστήριξε ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» του ψευδοκράτους, Σουνάτ Ατούν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μιλώντας στα εγκαίνια ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Ατούν υποστήριξε επίσης ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν από πλευράς ΕΕ έμειναν μαζί με το ναι των Τ/κ στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν μέσα στις κάλπες.Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Τούρκος Υπουργός Συγκοινωνιών, Ναυτιλίας και Ειδησεογραφίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ καθώς και άλλοι Τούρκοι επίσημοι. Από τότε, πρόσθεσε, κάνουν ενέργειες ώστε να ενωθούν με τον κόσμο και επιθυμούν το ψευδοκράτος να γίνει μια «χώρα» με ανοικτές τις πόρτες του στη διεθνή κοινότητα όπου θα μπορούν να πραγματοποιούν επενδύσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα των ερευνών για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Σουνάτ Ατούν μίλησε για οικονομική κρίση της «νότιας» Κύπρου, όπως ανέφερε την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία αντί να αποδεχθεί τις προτάσεις της ΕΕ γύρισε το πρόσωπό της σε άλλη πλευρά, δείχνοντας για άλλη μια φορά – όπως είπε – πόσο λάθος και άκυρο είναι το όραμά της.

Εδώ και ένα χρόνο λέμε να αφεθούν οι έρευνες για το φυσικό αέριο μετά την επίλυση του Κυπριακού, συνέχισε ο «υπουργός», λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η οικονομία της ε/κ πλευράς βρίσκεται σε πτώχευση. «Εμείς 3 χρόνια πριν κάναμε έκκληση και είπαμε να δημιουργήσουμε μαζί με την Τουρκία μια γέφυρα εμπορίου. Να επιτύχουμε να γίνει το νησί ζώνη ελεύθερου εμπορίου. Αυτοί που δεν είδαν αυτό το όραμά μας, σήμερα δυστυχώς είναι αντιμέτωποι με την πτώχευση», είπε.
http://www.sigmalive.com/news/politics/29739