05 Ιανουαρίου 2016

Οι Γκρίζοι Λύκοι εστιάζουν στο Κυπριακό Επίσκεψη αντιπροσωπείας του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος στα Κατεχόμενα Του Νίκου Στέλγια


Με μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη ξεκινά η πολιτική επικαιρότητα του νέου έτους στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Μια σημαντική αντιπροσωπεία από την Τουρκία επισκέπτεται την τουρκοκυπριακή κοινότητα και ζητεί να πληροφορηθεί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μια αντιπροσωπεία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), υπό την προεδρία του βουλευτή και καθηγητή-διεθνολόγου Ουμίτ Όζνταγ πραγματοποιεί επίσκεψη στα Κατεχόμενα.Η αντιπροσωπεία του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος συναντήθηκε με μια ομάδα Τουρκοκύπριων καθηγητών, αναλυτών-διανοουμένων. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα. Η τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε να πληροφορηθεί για την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό. Αύριο, η αντιπροσωπεία του ΜΗΡ αναμένεται να πραγματοποιήσει μια διάσκεψη Τύπου προτού αναχωρήσει για την Τουρκία.

Το ΜΗΡ είναι το τέταρτο μεγαλύτερο τουρκικό κόμμα, το οποίο αντιπροσωπεύεται στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Με την ιδιότητα του εκπροσώπου του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος, το ΜΗΡ εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα «εθνικά ζητήματα» της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο, ο Κουντρέτ Όζερσαϊ ανακοίνωσε ότι η ίδρυση του νέου κόμματός του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη με την επίσημη εγγραφή του νέου πολιτικού φορέα στα κατάστιχα του «υπουργείου Εσωτερικών».www.kathimerini.com.cy