«Οι Τουρκοκύπριοι υπέφεραν το '63 και οι Ελληνοκύπριοι το '74 και είναι καιρός να κλείσουμε αυτές τις πληγές», δήλωνε την ημέρα της νίκης του στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα ο Μουσταφά Ακιντζί. Το ημερολόγιο έγραφε 26 Απριλίου 2015 και οι καμπάνες στο Προεδρικό και στα γραφεία του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ ηχούσαν χαρμόσυνα απενοχοποιώντας την Τουρκία, λες και το Κυπριακό έμεινε άλυτο για 41 χρόνια επειδή δεν υπήρχε ένας Ακιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας.Μόλις 150 μέρες μετά, και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015, ο κ. Ακιντζί δήλωσε πως σε περίπτωση κατά την οποία τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο «δεν χρησιμοποιηθούν με λογικό τρόπο μπορεί να αποτελέσουν στοιχείο απειλής και επιπλέον να γίνουν αιτία πολέμου, ενώ εάν χρησιμοποιηθούν συνετά, μπορεί να δημιουργηθεί μια επωφελής κατάσταση για όλους» (Φιλελεύθερος, 23/9/2015).
  Δηλαδή, μόλις 150 μέρες μετά την ανάδειξή του, ο κ. Ακιντζί «ξέχασε» πόσο υπέφεραν οι Κύπριοι στις προηγούμενες δεκαετίες και μας απείλησε με πόλεμο για χάρη του φυσικού αερίου!
 
Με ποια ιδιότητα μας απειλείς κ. Ακιντζί; Εξ ονόματος ποιου μας τάζεις πόλεμο; Ποιος είναι ο «λογικός και συνετός τρόπος» χρησιμοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, τον οποίο θέτεις ως κόκκινη γραμμή πριν αρχίσει ο πόλεμος; Και για ποιους ακριβώς «όλους» θέλεις να «δημιουργηθεί μια επωφελής κατάσταση»;
 
Οι απαντήσεις είναι δυστυχώς προφανείς: Ο κ. Ακιντζί απειλεί ως εκπρόσωπος του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, τάζει πόλεμο εξ ονόματος της Τουρκίας, θεωρεί «λογικό και συνετό τρόπο» χρησιμοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου τον τρόπο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και στους περιβόητους «όλους» περιλαμβάνει πρωτίστως την Τουρκία.
 
Οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί ουδεμία αναφορά είχαν στους Τουρκοκυπρίους. Τίποτε απ' όσα είπε δεν αφορά το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων. Παραγνώρισε προκλητικά το γεγονός ότι όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί και όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της ελληνοκυπριακής πλευράς διαβεβαιώνουν από την πρώτη στιγμή και με κάθε ευκαιρία πως οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν, μετά από τη λύση του Κυπριακού, να επωφεληθούν εξίσου με τους Ελληνοκυπρίους από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου.
 
Δυστυχώς, ο κ. Ακιντζί επιβεβαιώνει καθημερινώς πως μιλά και ενεργεί ως φερέφωνο και εντεταλμένος της Τουρκίας και όχι ως εκφραστής και εκπρόσωπος των καλώς νοούμενων συμφερόντων των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας. Και δυστυχώς, αυτός ο ρόλος του κ. Ακιντζί δεν αποκαλύπτεται μόνο με προκλητικές δηλώσεις όπως η προχτεσινή αλλά επιβεβαιώνεται διαρκώς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εκεί όπου επαναλαμβάνει τα λόγια και τις απόψεις της Τουρκίας, όπως έπρατταν για χρόνια οι προκάτοχοί του. Με μόνη διαφορά ότι αυτός… χαμογελά!
 
Και γιατί να μη χαμογελά, εδώ που τα λέμε… Από την ημέρα της ανάδειξής του στην ηγεσία των Τουρκοκύπριων, ανενόχλητος εκφωνεί και προβάλλει τις τουρκικές θέσεις στην Κύπρο και διεθνώς, ανενόχλητος αλωνίζει την Ευρώπη και την Αμερική αναβαθμίζοντας το ψευδοκράτος και τον εαυτό του και, σαν κερασάκι στην τούρτα, ανενόχλητος απολαμβάνει τους επαίνους και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του Προέδρου Αναστασιάδη, του τέως Προέδρου Χριστόφια, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Αυτά είναι