24 Σεπτεμβρίου 2015

Πλήρης Αιφνιδιασμός: 28 Su-24/Su-25/Su-30SM και 20 Mi-17/Mi-24 έχει αναπτύξει τελικά η Μόσχα στην Συρία


Στα 28 έφτασε ο αριθμός των αεροσκαφών κρούσης που ανέπτυξε η Ρωσία στη Συρία σύμφωνα με το Αμερικανούς αξιωματούχους.
Πιο αναλυτικά όπως ανέφεραν χτες Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αμερικανικές πηγές η Ρωσία έχει αναπτύξει στην αεροπορική βάση στη Λαττάκεια συνολικά 28 αεροσκάφη και πιο ειδικά τέσσερα Su-30SM, δώδεκα Su-24, δώδεκα Su-25 και 20 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα Mi-17 και Mi-24.

Su-24-appears-in-Syria-explained
Η παραπάνω φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα The Aviationist

Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές πηγές η αεροπορική αυτή δύναμη δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί μόνο για την προστασία της περιοχής της Λαττάκειας και της Ταρτούς όπου η Ρωσία διατηρεί στρατιωτικές βάσεις αλλά για την καταστροφή στόχων σε μεγάλες αποστάσεις και την πραγματοποίηση μαζικών αεροπορικών επιδρομών.

Σύμφωνα με τη Μόσχα πρώτιστη αποστολή των ρωσικών δυνάμεων είναι η καταστροφή κάθε ακραίας ισλαμιστικής στρατιωτικής δύναμης στη Συρία ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση του ισλαμιστικού κινήματος στις κεντρικές ασιατικές Δημοκρατίες και στις περιοχές του Καυκάσου.
Τα αεροσκάφη Su-24 μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο όγκο πολεμικού φορτίου και πιο ειδικά σημαντικό αριθμό κατευθυνομένων βομβών οι οποίες εξαπολύονται από μεγάλο ύψος και σε μεγάλη απόσταση από το στόχο.

Από την άλλη πλευρά τα αεροσκάφη Su-25 χρησιμοποιούνται κυρίως για την υποστήριξη μονάδων πεζικού αξιοποιώντας το ηλεκτροπτικό σύστημα που διαθέτουν στο ρύγχος, το μεγάλο σε όγκο πολεμικό φορτίο που μπορούν να φέρουν και το υψηλό επίπεδο προστασίας απέναντι σε αντιαεροπορικά πυρά  θεωρούνται πιο ευάλωτα από τα Su-24 λόγω της φύσης της αποστολής του που απαιτεί την προσέγγιση του στόχου σε μικρή σχετικά απόσταση από χαμηλό προς μεσαίο ύψος.

Με δεδομένη τη χρήση από τους ισλαμιστές αντάρτες φορητών  αντιαεροπορικών συστημάτων ρωσικής και κινεζικής κατασκευήςτα  Su-25 θα έχουν να επιτελέσουν δύσκολες αποστολές.
Παράλληλα με τις νέες αφίξεις που έγιναν αντιληπτές διότι οι ίδιοι οι Ρώσοι επιθυμούν να γίνουν αφού τα νέα αεροσκάφη έχουν παραταχθεί στο απρόν του αεροδρομίου σε κοινή θέα η ρωσική εκστρατευτική δύναμη έχει κατασκευάσει στην αεροπορική βάση νέο σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων και χώρο συντήρησης αεροσκαφών.

Τέλος σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ήδη η Ρωσία με τις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την από κοινού εξουδετέρωση του ISIS στην Συρία.
Οι μυστικές υπηρεσίες των δύο χωρών έχουν ήδη ξεκινήσει το συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ρωσικών και των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία κατά του ISIS.
Τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσινγκτον ανησυχούν για την στρατιωτική ενδυνάμωση της ισλαμιστικής οργάνωσης και για την επέκταση της επιρροής της στην ευρύτερη περιοχή, σε συνδυασμό με το τεράστιο κύμα των Σύρων προσφύγων το οποίο κατευθύνεται στην Ευρώπη.
http://www.viadiplomacy.gr/pliris-efnidiasmos-28-su-24su-25su-30sm-ke-20-mi-17mi-24-echi-anaptixi-telika-i-moscha-stin-siria/