14 Ιουνίου 2015

Το HDP γιορτάζει τη νίκη του σήμερα στο Σύνταγμα

Το HDP- Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών κατάφερε μετά από έναν δύσκολο και αιματηρό προεκλογικό αγώνα να σπάσει το αντιδημοκρατικό φράγμα του 10% στις εκλογές της 7ης Ιουνίου και να εισέλθει στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Σήμερα, Κυριακή καλεί την ελληνική κοινωνία να γιορτάσει μαζί του τη νίκη της δημοκρατίας και της ισότητας σε μια χώρα που κυβερνάται τα τελευταία 13 χρόνια από το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

Το κάλεσμα της Εκλογικής Επιτροπής του HDP στην Ελλάδα:      

Οι λαοί της Τουρκίας, οι μειονότητες και όλες οι καταπιεσμένες τάξεις και στρώματα κέρδισαν μία σημαντική νίκη

Όπως είναι γνωστό στην κοινή γνώμη του κόσμου και εδώ στην Ελλάδα, στις 7 Ιούνη 2015 διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές. Στην ουσία διεξήχθησαν ανάμεσα στις δυνάμεις που προσδοκούσαν τον συντηρητισμό και το σκοταδισμό και στις δυνάμεις που εκπροσωπούσαν τις απαιτήσεις της ελευθερίας. δημοκρατίας, ισότητας.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του για να βγουν κερδισμένοι απ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση χρησιμοποίησαν κάθε είδος και μέθοδο καταπιέσεων και απειλών, ακόμα και δολοφονίες. Την προεκλογική περίοδο δολοφονήθηκαν δεκάδες αγωνιστές και τραυματίστηκαν εκατοντάδες, πολλοί απ’ τους οποίους σοβαρά. Το κυβερνών κόμμα χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες της εξουσίας, νομαρχίες, δημαρχεία, αστυνομία, ΜΜΕ στην προεκλογική εκστρατεία προσπάθησε να συντρίψει την κοινωνική αντιπολίτευση. Κατηγόρησαν κάθε κοινωνική ομάδα, διανοούμενους, πολιτικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς ως προδότες της χώρας και της θρησκείας. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν μία εικόνα ότι το κυβερνών κόμμα είναι ο υποστηρικτής «της ηθικής και υλικής ύπαρξης της τουρκικής δημοκρατίας». Τα ψέματα και η δημαγωγία έφτασαν στον ουρανό. Όλα αυτά ήταν για να συντρίψουν τον δίκαιο αγώνα των λαών της Τουρκίας.

Πάνω από 10 χρόνια ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του καταπάτησαν και κατάργησαν κάθε νόμο και δικαίωμα και θεωρούσαν νόμο αυτό που βγαίνει απ’ το στόμα τους και είναι απόφασή τους.

Όμως οι λαοί της Τουρκίας εργάτες, εργαζόμενοι, καταπιεσμένα στρώματα, μαζικοί φορείς, συνδικάτα, διανοούμενοι ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κυβέρνηση. Οι δυνάμεις της συμμαχίας χωρίς να δυσκολευτούν πέρασαν το φράγμα του 10%  που ορίζει το σύνταγμα (για να εμποδίσουν την είσοδο στη Βουλή κάθε αντιπολίτευσης ιδιαίτερα του κουρδικού λαού) και η λαϊκή οργή και η αντιπολίτευση εκπροσωπείται πια στη Βουλή. Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών HDP με 80 βουλευτές μπήκε στη Βουλή.

Αυτή η νίκη σημαίνει ότι το κόμμα του Ερντογάν δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και διακόπηκε η πορεία που είχε χαράξει για αλλαγή του πολιτεύματος αλλά και ένα μεσαιωνικό καθεστώς.

Η λαϊκή αντιπολίτευση εκφράζεται μέσα στο HDP και αυτό είναι η πραγματική αντιπολίτευση σε κάθε επίπεδο και παντού.

Αδελφέ ελληνικέ λαέ,

Σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν και όσοι είναι πολίτες της Τουρκίας και βρίσκονται σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα το HDP βγήκε πρώτο κόμμα στις ψήφους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους έχουν διπλή υπηκοότητα και ψήφισαν και όσους συμπαραστάθηκαν μαζί μας.

Έχουμε κάθε λόγο να χαρούμε και να γιορτάσουμε τη νίκη των λαών μας. Την Κυριακή 14/7 στις 7:00μμ στο Σύνταγμα θα γιορτάσουμε και θα γλεντήσουμε τη νίκη μας.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δούμε στο πλάι μας.http://left.gr/news/hdp-giortazei-ti-niki-toy-simera-sto-syntagma