14 Ιουνίου 2015

ΝΔ: Να ΜΗΝ χαρακτηρίζεται νεοναζιστική η Χρυσή Αυγή

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/pappas-nazi.png
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε η Χρυσή Αυγή να μην προσδιορίζεται ως νεοναζιστικό κόμμα. Σε αυτή την πρωτοφανή δήλωση που αφήνει έκθετο τον ίδιο αλλά και ολόκληρο το κόμμα που εκπροσωπεί προέβη ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, κατά την συζήτηση σε δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Στην ίδια συζήτηση, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου επισήμανε, αρχικά ότι «είναι αναμενόμενο η Χρυσή Αυγή να είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο διότι, όπως είπε ο εισηγητής της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μισεί την Ελλάδα. Δεν ανεχόμαστε από τους εχθρούς της Δημοκρατίας να μιλάνε για εχθρούς της πατρίδας» Ενώ λοιπόν η αντίδραση της συζύγου του Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια ήταν αναμενόμενη, συνοδεύθηκε και από την αντίδραση του κ. Θανάση Δαβάκη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ σημείωσε ότι «δεν μπορεί (η κα Κατριβάνου) να προβαίνει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς για ένα κόμμα που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται αλλιώς».

Η Βασιλική Κατριβάνου απάντησε πως το πόρισμα Ντογιάκου χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή
νεοναζιστική οργάνωση και περιλαμβάνει και το καταστατικό της. Όπως πρόσθεσε, «η ΝΔ δεν μπορεί να συγκαλύπτει την εγκληματική της δράση την στιγμή της δίκης της Χρυσής Αυγής».
Ακολούθησε ο διάλογος Ζαρούλια – Κατριβάνου που πραγματικά δεν χρειάζεται πολλά σχόλια:
«Το κίνημα της Χρυσής Αυγής είναι εθνικιστικό. Όταν κάποια σταλινικά μορφώματα παρεκτρέπονται και μας υβρίζουν το Προεδρείο να τους επαναφέρει στην τάξη. Να μας επιτρέπουν να αυτοπροσδιοριζόμαστε. Αυτό είναι η δημοκρατία αλλά κάποιοι δεν πιστεύουν σε αυτή» είπε η κα Ζαρούλια, καταγγέλλοντας ουσιαστικά για έλλειψη πίστης στη δημοκρατία τη συνάδελφό της.
Η δε κα Κατριβάνου απάντησε, όχι και πολύ εύστοχα ότι «Είμαι προσβεβλημένη λόγω της λέξης μορφώματος. Αυτό είναι προσβολή. Η λέξη μόρφωμα είναι προσβολή και για μένα και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι είστε νεοναζιστικό μόρφωμα το λέει η δράση σας και το καταστατικό σας που υπάρχει στο πόρισμα Ντογιάκου». Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός σηκώθηκαν και φώναζαν με τον δεύτερο να φέρνει το καταστατικό του κόμματός του στη Βουλή, αφού είπε ότι «δεν μας προστατεύει κανείς. Μας αποκαλεί για τρίτη φορά με έναν όρο που δεν αποδεχόμαστε. Αν δεν είναι όπως τα λέει η Β. Κατριβάνου θα ζητήσει συγγνώμη», σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό που υπάρχει στη δικογραφία είναι πλαστό.

«Μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής γίνεται ένα σόου και προσπαθούν οι υπόδικοι να πουν ότι δεν είναι αυτό που έλεγαν μέχρι τώρα ότι είναι. Υπάρχει ένα πλήθος στοιχείων στο κατηγορητήριο και γι’ αυτό λέμε ότι είναι λάτρεις του ναζισμού, του φασισμού, αλλά εθνικιστές. Το «χάιλ Χίτλερ» ήταν μια γραμμή που δόθηκε εδώ και χρόνια», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, συμπληρώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή «μισεί το λαϊκό κίνημα και γι’ αυτό το χτυπάει». Μετά από αυτό δεν υπήρχαν πολλά πλέον να ειπωθούν. Ωστόσο ο Λαγός συμπέρανε ότι «Ο Βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι είμαστε εγκληματική οργάνωση γιατί πιστεύουμε σε συγκεκριμένη ιδεολογία».
Το απόστημα του ελληνικού κοινοβουλίου που λέγεται Χρυσή Αυγή. Η ντροπή μας. Εμάς που την αναδείξαμε τρίτο κόμμα πρέπει να κοπεί. Όμως δεν αρκεί να κοπεί νομικά. Θα ήταν μία κάποια λύση το να μπουν στη φυλακή οι πρωτεργάτες της για τα διάφορα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Όμως δεν είναι η πραγματική λύση. Ο κόσμος εκεί έξω που αρέσκεται στο να του σερβίρουν ηλιθιότητα, συνομωσίες και πάντα κάποιο εξιλαστήριο σκουρόχρωμο θύμα για τη μιζέρια του είναι ο πραγματικός κίνδυνος του φασισμού. Όχι ο Λαγός και τα άλλα εξυπνοπούλια.