13 Ιανουαρίου 2015

Στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου το Kofso

http://assets.philenews.com/data/2015/01/05/skitso-06012015.jpg
Μεγάλες ζημιές υπέστη το πλοίο Kofso, το οποίο υποστηρίζει τις σεισμογραφικές έρευνες του BARBAROS. Το πλοίο ως γνωστό κινδύνευσε να βυθιστεί όταν χθες το πρωί προσέκρουσε σε ύφαλο στις νησίδες Kλείδες απέναντι από το ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα, πιθανόν από απροσεξία ή ανικανότητα του καπετάνιου του. Η ρυμούλκηση του στο κατεχόμενο Λιμάνι της Αμμοχώστου, έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας από πλοία της λεγόμενης ακτοφυλακής του ψευδοκράτους. Υπέστη μεγάλο ρήγμα στη δεξιά πλευρά, ενώ ζημιές φαίνεται να προκλήθηκαν και στις μηχανές του.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα κατεχόμενα, το δωδεκαμελές πλήρωμα, διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο και διασώθηκε από το BARBAROS, το οποίο έσπευσε στην περιοχή, μετά το σήμα κινδύνου.


Το πλοίο θα παραμείνει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αμμοχώστου, μέχρι να επιδιορθωθούν οι ζημιές, ενώ στον κόλπο της Αμμοχώστου, απέναντι από τον ʼγιο Σέργιο. έχει αγκυροβολήσει και το Barbaros χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα επαναρχίσει τις παράνομες έρευνες του μετά και την έκδοση της νέας NAVTEX από την Τουρκία, η οποία έχει ισχύ μέχρι τις έξι Απριλίου.