13 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: Πώς τόλμησες να πας στο Παρίσι για την πορεία;

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η παρουσία του Μπέντζαμιν Νετανιάχουν στη μεγαλειώδη πορεία κατά της τρομοκρατίας την Κυριακή στο Παρίσι.«Πώς μπορεί ένας άνδρας ο οποίος έχει σκοτώσει 25.000 ανθρώπους στη Γάζα ασκώντας κρατική τρομοκρατία να κουνάει το χέρι του στο Παρίσι, λες και οι πολίτες περιμένουν με έξαψη να κάνει κάτι τέτοιο; Πως τόλμησε να πάει εκεί;» ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς.

Από τα πυρά του Ερντογάν δεν γλίτωσε όλος ο δυτικός κόσμος τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία όσον αφορά τη στάση που κράτησε σχετικά με τις επιθέσεις στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και στο εβραϊκό παντοπωλείο την ώρα που παραλείπει να καταδικάσει τις βίαιες ενέργειες κατά μουσουλμάνων στην Ευρώπη.«Θα όφειλες πρώτα να δώσεις εξηγήσεις για τα παιδιά και τις γυναίκες που σκότωσες», συνέχισε απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο στον Νετανιάχου ο Ερντογάν.


Ο Τούρκος πρόεδρος δεν συμμετείχε στην πορεία της Κυριακής σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.«Η υποκρισία της Δύσης είναι προφανής. Ως μουσουλμάνοι, δεν έχουμε λάβει ποτέ μέρος σε τρομοκρατικές σφαγές. Πίσω από αυτές βρίσκονται ο ρατσισμός, η ρητορική του μίσους και η ισλαμοφοβία. Παρακαλώ τις κυβερνήσεις των χωρών όπου τα τεμένη μας έχουν δεχτεί επιθέσεις να λάβουν μέτρα. Παίζονται παιχνίδια σε βάρος του ισλαμικού κόσμου και πρέπει να το έχουμε υπόψη μας αυτό», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι οφείλονται στην αποτυχία των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας, δεδομένου ότι οι ύποπτοι είχαν ποινικό μητρώο και είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης για τρομοκρατία.
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=282783&-V=articles