08 Ιανουαρίου 2015

Τουρκία: Καταδικάζει την επίθεση στο Παρίσι | Φοβάται ότι θα αυξήσει την ισλαμοφοβία στην Ευρώπη

"Αυτή η άθλια επίθεση ανοίγει πεδίο σε κύκλους Ισλαμοφοβίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού"
Με διαδοχικές δηλώσεις η Άγκυρα καταδίκασε το μακελεıό στο σατιρικό περιοδικό στο Παρίσι και εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση της Ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη.To τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. « Αυτή η τρομοκρατική επίθεση παραβιάζει τις παγκόσμιες αξίες της ανθρωπότητας. Αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση πρόδωσαν τον πολιτισμό που υποστηρίζουν πως ανήκουν. Αυτή η άθλια επίθεση ανοίγει πεδίο σε κύκλους Ισλαμοφοβίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Γιαλτσίν Άκντογαν τόνισε πως «αυτές οι επιθέσεις δεν πρέπει να εντείνουν την αντίδραση εναντίον του Ισλάμ και δεν πρέπει να συνδεθούν με το Ισλάμ» . Ο Άκντογάν δήλωσε πως «όποιος και να κάνει αυτή την τρομοκρατική επίθεση και για όποιον λόγο την έκανε την καταδικάζουμε. Υπάρχουν 12 νεκροί και τραυματίες. Δεν είναι μια ενέργεια που μπορούμε να την αποδεχθούμε. Αυτό πρέπει να το καταδικάσουμε έντονα». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «κάθε μέσο ενημέρωσης μπορεί να κατηγορηθεί για τα δημοσιεύματά του, όμως καταδικάζουμε οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια».
Ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ. δήλωσε πως « αυτή η ενέργεια είναι μια επίθεση εναντίον όλων των ανθρώπων. Την καταδικάζω» .Ο ίδιος αφού υπενθύμισε τις διαδηλώσεις των Μουσουλμάνων για το περιοδικό ξεκαθάρισε πως « η επίθεση αυτή δεν πρέπει να συνδεθεί με τις διαδηλώσεις των Μουσουλμάνων. Οι Μουσουλμάνοι καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες. Έχω την εντύπωση πως έχουν άλλους στόχους. Πρέπει να δούμε τους στόχους» εννοώντας πως ίσως στόχος είναι η αύξηση της Ισλαμοφοβίας.
www.e-typos.com